Mobil Sağlık Rehberlik Aracı çalışmalarını sürdürüyor

• 5 Eylül 2022
Adana Büyükşehir Belediyesi, Mobil Sağlık Rehberlik Aracı Projesi’yle dezavantajlı bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Göç ve Göçmen İşleri Şube Müdürlüğü ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM) işbirliğiyle yürütülen Göçmen Koordinasyon ve Uyum Merkezi’nde hizmetlerin yaygınlaştırılması, ulaşılabilirliğin artırılması, göçmen ve yerel halktan daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşılabilmesi amacıyla hazırlanan Mobil Sağlık Rehberlik Aracı Projesi kapsamında dezavantajlı bölgelerde yaşayan vatandaşlar, göçmenler, çadırlarda yaşayan tarım işçileri ve diğer ihtiyaç sahipleri SGDD-ASAM, IOM ve Göçmen İşleri Şube Müdürlüğü Şube personeli tarafından ziyaret ediliyor. Ziyaretlerde temel sağlık hizmetlerine erişimde sıkıntı yaşayan vatandaşlara yönelik evde bakım, bilgilendirme, belediye sağlık hizmetleri sunumu, gezici kuaför aracıyla saç kesimi ve farkındalık oturumları yapılıyor. İhtiyaç sahibi olduğu tespit edilen hanelere hijyen kiti dağıtılıyor. Adana Büyükşehir Belediyesi, dezavantajlı bölgelere sağlık hizmeti ulaştırmaya devam edecek.