Öğrenci yurtlarına başvurular tamamlandı

• 5 Eylül 2022
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite öğrencilerinin barınma sorununa çözüm bulmak amacıyla hizmete sunduğu öğrenci yurtlarına başvurular tamamlandı.

2021 yılında Avcılar’da iki, Beyoğlu Örnektepe’de bir kız öğrenci yurduyla hizmet vermeye başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu yıl yurt sayısını 10’a yükseltti.  Gaziosmanpaşa, Esenyurt, Bayrampaşa, Şişli, Eyüpsultan, Ümraniye ve Maltepe’de açılan yurtlarla birlikte öğrenci kapasitesi 2.800’e yükseldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından hizmete sunulan yükseköğrenim öğrenci yurtları için başvurular 22-28 Ağustos tarihleri arasında online yapıldı. Yurtlara 15.547 kişi başvuru yaptı. Başvuruların %59.5’lik kısmı 9.250 kişiyle kız öğrencilerden, %40.5’lik kısmı 6.297 kişiyle erkek öğrencilerden geldi. Yedi günlük sürenin sonunda toplam kontenjanın 5.5 katını aşan başvuru oldu.