"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Taylan: “Dazkırı’yı her alanda geliştiriyoruz”

  • 5 Eylül 2022
Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan Belediye Gazetesi’ne görüşlerini aktardı.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?

İSMAİL TAYLAN:
“Mutlu Çocuk, Mutlu Kadın ve Mutlu Ailelerin Yaşadığı Yer Dazkırı” diyerek yola çıktık. 41 yıl sonra sosyal belediyeciliği ilçemize kazandırmak için aday olduğumuz 2014 yerel seçiminden önce hemşerilerimize birçok vaadimiz olmuştu. Bu vaatlerin yanı sıra başka projeleri de hayata geçirdik.

Projelerimizi şöyle sıralayabilirim:

•    Açılamayan yolları açıp, imar alanları oluşturarak konut artışı sağlamak,
•    Spor kompleksleri yapmak, gençleri spora teşvik etmek,
•    Gençlerin eğitim seviyesini yükseltmek için eğitim şartlarını iyileştirmek,
•    İlçemize gelen sanayicilere ve girişimcilere destek olmak, ilçemizde istihdam alanı yaratmak,
•    Kapatılan kamu kuruluşlarını tekrar ilçemize kazandırmak,
•    Sosyal aktiviteleri artırmak,
•    Atıl durumdaki trafik hastanesini üniversite binasına dönüştürmek,
•    Öğrenciler ve yaşlılar için halk otobüsü güzergâhı oluşturmak,
•    Düğün salonunu modernleştirmek,
•    Hayvan pazarı yapmak,
•    Mobese kameralarını modernize etmek, faaliyete geçirmek,
•    Camileri temizlemek, bakım ve onarım işlemlerini yapmak,
•    Cenaze hizmeti sunmak,
•    İlçemizdeki meslek odalarıyla, derneklerle, vakıflarla, kooperatiflerle halk yararına çalışmak, bu kuruluşlara destek olmak,
•    Üniversite binasının inşaatını tamamlamak,
•    “Elektronik Denetleme Sistemi” kurmak,
•    “Kültür Merkezi” inşa etmek,
•    Güneş enerjisi santralleri kurmak.

Ayrıca bölgemizin 10.200 metrekarelik en büyük yaşam alanını %75 hibe olarak ilçemize kazandırdık. Yarı olimpik yüzme havuzu yaptık. Her yıl yüzme kursu veriyoruz. 55 kilometrelik atık su şebeke hattını (kanalizasyon) 8.333.062 TL’lik bedelle yeniledik. Belediye kreşi yaptık. 50 öğrenci kapasiteli kreşimiz Türkiye birincisi oldu, 2015 yılında hizmete sunuldu. İlçemizdeki festivaller eşliğinde erkek çocukları için toplu sünnet etkinliği düzenliyoruz. Geleneksel hâle getirdiğimiz Rahvan At Yarışları’yla her yıl yaklaşık 10.000 izleyiciyi misafir ediyor, ata sporunu unutturmuyoruz. “Halk Masası” kurduk. Haşhaş üretim tesisiyle hem çiftçilere hem üretime katkıda bulunduk. FİFA Star-1 standartlarında futbol sahasını ilçemize kazandırdık. Yaşlılara yardımcı oluyoruz, onların evlerini temizliyoruz. Yeni doğan bebek kampanyasıyla ilçemizde doğan bebeklere hediyeler veriyoruz. “İyi Kalpler Dükkânı” kurduk, bu sayede ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıyoruz. Köylerdeki ve ilçe merkezindeki mezarlıkları temizliyoruz. İş atölyemizi genişlettik. KOSGEB girişimcilik kurslarıyla yeni girişimcilere destek oluyoruz. Belediyemizin işçilerine sendika imkânı sunduk. E-belediye hizmetleriyle vatandaşların işini kolaylaştırdık. WhatsApp şikâyet ve öneri hattı aracılığıyla problemleri anında çözüyoruz. İlçemizden geçen D-320 karayolunu peyzaj düzenlemesiyle güzelleştirdik. Araç filomuzu %50 oranında büyüttük. Özel günlerde etkinlikler düzenliyoruz, vatandaşların yanında oluyoruz. İlçemizin ve belediyemizin adının her yerde duyulmasını sağladık.

Belediyenizin stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yapıldı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?

İSMAİL TAYLAN
: Stratejik hedeflerimizde ve planlarımızda değişikliğe gittik. Stratejik planımızın ve hedeflerimizin sürdürülebilir olması için güncellemeye ihtiyaç duyduk. Küçük olsun, az olsun, bizim olsun, gelişmesin, dışarıdan kimse gelmesin gibi hedefleri ve planları olan bir ilçeyi, büyüyen, gelişen, dışarıdan göç alan, iş imkânlarının ve sosyal yaşantının olduğu bir ilçe hâline getirdik.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?

İSMAİL TAYLAN:
İçme suyu hattı, atık su arıtma tesisi, kız öğrenci yurdu, halı evi, ilçe meydanı projelerimizi tamamlamak istiyoruz. Hedeflerimiz arasında altyapı çalışmalarının ardından asfaltlama çalışması, evde bakım hizmeti, yaşlı bakımı, kadın sığınma evi, doğalgaz, etüt merkezi ve pazaryeri yer alıyor. Adalet Parkı, belediye kreşi, yarı olimpik yüzme havuzu, Kadın Kültür Evi, Cumhuriyet Meydanı, belediye bütçesinden yapılan üniversite binaları, kız öğrenci yurdu gibi projelerimizin uzun yıllar hatırlanacağını düşünüyorum.

Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

İSMAİL TAYLAN
: İl belediyesiyle işbirliği çalışmamız yok. Özel idarenin köylere sunamadığı hizmetleri sorumluluk alanımız olmamasına rağmen biz sunuyoruz.

Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor musunuz? Katılımcılığa yönelik faaliyetleriniz nelerdir? Kent konseyiniz var mı?

İSMAİL TAYLAN:
Küçük bir ilçe olmamız nedeniyle ilçemizdeki sivil toplum kuruluşları küçük ölçekli ve aktif değil. Kent konseyimiz yok.

Dezavantajlı gruplara yönelik projeleriniz var mı?

İSMAİL TAYLAN:
Belediye kreşini hizmete sunduk. Kadınlar için “Kadın Kooperatifi” ve “Kadın Kültür Evi” kurduk, kültür gezileri düzenledik. Hayatı boyunca hiç sinemaya gitmeyen kadınları sinemaya götürdük. Çocuklar için yüzme kursu düzenledik. Gençlik Merkezi’nde de spor kursları düzenliyoruz. İlçemizin yollarını ve kaldırımlarını engelli vatandaşların kullanımına uygun hâle getireceğiz.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?

İSMAİL TAYLAN
: Ekonomik zorluklar dışında herhangi bir zorluk yaşamıyoruz.

DAZKIRI BELEDİYESİ

KURUMSAL YAPI:
Yazı İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Zabıta Amirliği, İtfaiye Çavuşluğu, Ruhsat Denetim Müdürlüğü.

MİSYON: İlçemizin her noktasına sağlıklı ve kaliteli hizmet ulaştırmak. Teknolojik gelişmelere ayak uydurmak. İlçemizi daha yaşanabilir hâle getirmek.

VİZYON: Dazkırı’yı her alanda geliştirmek. İş imkânlarını ve sosyal etkinlikleri artırmak.

STRATEJİK HEDEFLER: İşsizliği ortadan kaldırmak. Vatandaşların refah seviyesini yükseltmek. Çocukların, kadınların ve ailelerin mutlu yaşadığı bir ilçe olmak.

ÇALIŞAN SAYISI: 108

BÜTÇE: 80.198.000 TL

İSMAİL TAYLAN KİMDİR?

Dinar Meslek Yüksekokulu İşletmecilik Bölümü’nü ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdi. 2007 yılında serbest muhasebecilik ve mali müşavirlik bürosunu kurdu. 2009 yılında CHP’den belediye meclis üyeliğine seçilerek, 2009-2014 yılları arasında belediye meclis üyeliği yaptı. 2010 yılında yapılan CHP ilçe kongresinde ilçe yönetim kuruluna seçildi, ilçe başkan yardımcılığı görevini yürüttü. 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde Dazkırı Belediye Başkanı seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler