Ankara tarihi gün yüzüne çıkarılıyor

• 16 Ocak 2023
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara tarihini gün yüzüne çıkaracak projelere imza atmaya devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, tarihî Ulus kent merkezini yeniden canlandırmak için Hacı Bayram Mahallesi’nde yapımına başlanan “Ulus Kültür Merkezi ve Kapalı Dolmuş Durakları” inşaatının %70’lik kısmını tamamladı. Yaklaşık 20.000 metrekarelik alana inşa edilen kültür merkezinde, sanat galerileri, kafeteryalar, ticari alanlar, Başkent Market ve Görme Engelliler Müzesi yer alacak. Ayrıca Hamidiye Camisi için rölöve, restitüsyon ve restorasyon çalışmalarına başlandı. Ulus’u, özellikle Kale bölgesini yayalaştırmak istediklerini belirten Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, “‘Ulus Kültür Merkezi ve Kapalı Dolmuş Durakları’ tamamlandığında Keçiören-Mamak kuzey ve doğu minibüslerinin tamamını kapalı garaja alacağız. Projeyi 2023 yılında tamamlayacağız,” dedi.