Başkan Çalkaya’dan öğrencilere ziyaret

• 16 Ocak 2023
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, yurtta kalan kız öğrencileri ziyaret etti.

Balçova Belediyesi tarafından 2011 yılında yapılan, Türkiye’de bir belediye tarafından yaptırılan en büyük kız öğrenci yurdu olan Türk Eğitim Vakfı Balçova Yurdu’nu ziyaret eden Başkan Fatma Çalkaya, öğrencilerle birlikte yemek yedi, pasta kesti. Öğrencilerle sohbet eden Başkan Fatma Çalkaya, yeni bir yurt yapmak için meclis kararı aldıklarını ve çalışmaların başladığını belirtti. Başkan Çalkaya, “Üniversite öğrencilerin en büyük problemi ne yazık ki barınma. Anadolu’dan gelen öğrencilerin güvenli ve sağlıklı ortamlarda barınabilmesi için 384 öğrenci kapasiteli yurt yaptık. Öğrenci yurdunu, Türkiye’nin en güvenilir kurumlarının başında gelen Türk Eğitim Vakfı’na devrettik. 160 öğrenci kapasiteli bir öğrenci yurdu daha yapıyoruz,” dedi.