Çiğli’de çözüm odaklı belediyecilik anlayışı sürüyor

• 16 Ocak 2023
Çiğli Belediyesi’nde başlatılan kurum içi dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında 2022 yılında vatandaşların talep, istek ve şikâyetlerinin %98’i çözüme kavuşturuldu.

Çiğli Belediyesi’nin vatandaşların hizmet memnuniyet oranını yükseltmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar doğrultusunda 2022 yılında hizmet kanalı sayısı artırıldı, muhtarlıklar ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Hemşeri İletişim Merkezi entegrasyonuyla hizmet kanalı 15’e yükseltildi. 2022 yılında hizmet kanalları aracılığıyla toplam 33.686 şikâyet ve talep karşılandı, taleplerin 33.118’i sonuçlandırıldı. Taleplerin çözüme kavuşturulma süresi 72 saate düşürüldü. CRM sistemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Utku Gümrükçü, “Vatandaşlarla belediye arasında pratik, güvenilir ve çözüm odaklı bir iletişim ağı kurmak amacıyla hayata geçirdiğimiz CRM sistemi sayesinde her yıl on binlerce talebe çözüm üretiyoruz,” dedi.