"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Akın: “Üreticilerin kazancını artırdık”

  • 23 Ocak 2023
Başkan Çetin Akın, Turgutlu Belediyesi’nin tarıma yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Türkiye’de üretim neredeyse durma noktasına geldi. İlçemizin bereketli topraklarını en iyi şekilde kullanmayı ve kaliteli üretim yapılmasını teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Bu nedenle birçok projeyi hayata geçirdik. Çiftçilerin ve üreticilerin yoğun olarak kullandığı ova yollarını iyileştirmek amacıyla çalışmalar yaptık, asfaltlama işlemi gerçekleştirdik. Ova yollarının bozuk olması nedeniyle şeftali gibi hassas ürünleri taşınması sırasında sorunlar yaşanıyordu, ürünler düşük ücretle satılıyordu. Yollar asfaltlandıktan sonra herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı için ürünlerin kalitesi arttı ve ürünler yüksek fiyattan satıldı. Bu sayede üreticilerin kazancı arttı. Çiftçilere verdiğimiz sözü tuttuk, su dolum istasyonları kurduk. Böylelikle çiftçiler, kent merkezine gitmeden ilaç makinelerine kolaylıkla su dolduruyor. Bu hizmeti ücretsiz veriyoruz. Tarımsal üretimin yoğun olduğu Urganlı, Urganlı Yeniköy, Güney Mahalleleri’yle Bostanlık ve Namazgâh’a 2022 yılında beş tane su dolum istasyonu kurduk.

Kadınların üretime katılmasını önemsiyoruz. Kooperatifleşmenin, tarımsal üretimin ve kalkınmanın önemli bir parçası olduğunu düşünüyoruz. Bu doğrultuda, Turgutlu Anne Eli Tarım Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin kurulmasına öncülük ettik, kooperatifleşme sürecine katkıda bulunduk. Tarıma yönelik çalışmalarımız kapsamında Türkiye’de bir ilke imza attık. Dumanlı papaz eriğine ettiği değerin verilmesi, hem de üreticilerin emeğinin görünür olması amacıyla hasat etkinliği ve “En Güzel Erik Yarışması” düzenledik. Yarışmada dereceye giren üreticilere mazot, gübre ve zirai ilaç desteğinde bulunduk.

Önümüzdeki dönemde ilçemizin ova yollarının tamamını asfaltlayacağız. 70 kilometrelik çalışmayı tamamlayarak üreticilerin ve çiftçilerin daha rahat koşullarda üretim yapmasını sağlayacağız. Üreticiler ve çiftçiler çalışmalarımızdan memnun.


Önerilen Haberler