Atakum Belediyesi, atık yönetimi kapsamında çalışmalarını sürdürüyor

• 23 Ocak 2023

Atakum Belediyesi, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Birimi’nin geri dönüştürülebilir atıkları ücret karşılığında toplayan “Katık Otobüsü”ne ilgi büyüyor. Vatandaşlar, hafta içi her gün ilçenin farklı bir noktasında konumlanan “Katık Otobüsü”ne karton, pet şişe, cam, metal, atık yağ gibi geri dönüştürülebilir atıkları ulaştırıyor. Otobüs, pazaryerlerine yakın alanlarda hafta içi atık topluyor. Atıkların güncel fiyatları kilogram başına şu şekilde: Karton 1.3 TL, pet şişe 5 TL, kitap 2 TL, metal 3.5 TL, cam 0.10 TL, kola kutusu 10 TL. Atık yağ ise, litre başına 8 TL.