"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Bayram: “Kadın üreticilere destek olduk”

  • 23 Ocak 2023
Başkan Mesut Bayram, Ayvacık Belediyesi’nin tarıma yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Tuzla bölgesinde yapılması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi’nin kurucu üyesiyiz, projeye 189.430,19 TL’lik destek verdik. Ürünlerini pazarlarken sorun yaşayan üreticilerden ürün alıyoruz. Aldığımız ürünleri, Çamlık Sosyal Tesisi’nde kullanıyoruz.

Kuruluşuna destek verdiğimiz Ümmühan Hatun Kadın Girişimi Kooperatifi’yle işbirliği yapıyoruz. Üretici kadınlardan aldığımız sabun, zeytinyağı, zeytin, kozalak şurubu ve kekik gibi ürünleri belediyemizde hediyelik eşya olarak kullanıyoruz. Belediyemizin binasında Ümmühan Hatun Kadın Girişimi Kooperatifi’ne ait satış standı yer alıyor. Üretici kadınlara ürün pazarlama konusunda destek oluyoruz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çanakkale Belediyesi, belediyemize fide desteğinde bulundu. Fideleri üreticilere ulaştırıyoruz. Belediyemizin Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yetiştirilen fidelerle de üreticilere katkıda bulunuyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, belediyemizin serasında süs bitkileri ve mevsimlik çiçekler yetiştiriyor. Belediyemize ait atıl durumdaki zeytinlikleri yeniledik, ürün hasadı yaptık. Elde ettiğimiz zeytinleri ve zeytinyağlarını Çamlık Sosyal Tesisi’nde kullanıyoruz.

Önümüzdeki dönemde seramızı büyütmeyi, daha fazla sayıda ve çeşitte tohumdan fide üreterek üreticilere desteğimizi sürdürmeyi hedefliyoruz. Belediyemize ait tarım arazilerini ihtiyaç sahibi üreticilere dönemsel ve ücretsiz kiralamayı planlıyoruz.


Önerilen Haberler