BELEDİYELERİMİZ ÜRETİCİLERİN YANINDA

Seyit Torun

CHP CHP Parti Meclisi Üyesi | Ordu Milletvekili

Tüm canlılar, yaşamlarını devam ettirmek için beslenmeye ihtiyaç duymaktadır. Bu ihtiyacı karşılamanın yolu tarımsal üretimden geçmektedir. Tarım, nüfusun artmasıyla birlikte önemli bir sektör olarak öne çıkmıştır. Tarım, toplumların gıda gereksinimini sağlamasının yanı sıra sanayi sektörüne hammadde temin etmesi, ihracata katkısı ve yarattığı istihdam olanaklarıyla günümüz toplumları açısından stratejik bir sektördür.

İklimi, geniş ovaları, verimli tarım arazileri ve su kaynaklarıyla öne çıkan Türkiye, tarımsal üretime en uygun ülkelerden biridir. Ancak ne yazık ki, ülkemizi 20 yıldır yöneten siyasi iktidarın, Türkiye’nin tarımdaki potansiyelini ortaya çıkarmasına katkı sunamadığı görülmektedir.

Türkiye’de tarım sektörü sorunlarla boğuşmaktadır. Ekilmeyen tarım arazileri artmış, çiftçi sayısı azalmış, kırdan kente göç hızlanmıştır. Üreticiler, siyasi iktidardan destek alamamıştır. Bir tarım ülkesi olan Türkiye, yanlış politikalar neticesinde tarımda ithalata yönelmek zorunda kalmıştır.

CHP’li belediyeler, tarım ve hayvancılıktaki bu olumsuz tablonun değiştirilmesi, tarımsal üretimin desteklenmesi ve yerel kalkınmanın sağlanması için hizmetlerine devam ediyor. Belediyelerimiz bir yandan üretiyor, bir yandan da üreticilere her türlü desteği sağlamaya gayret ediyor. Üreticilere her alanda destek (tohum, gübre, araç/gereç, fide/fidan, akaryakıt) veriliyor. Belediyelerimiz, üreticilerin satamadığı, tarlada kalan ürünlerini satın alıp, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtıyor. Bu sayede hem üreticiye hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek oluyor.

CHP Belediye Gazetesi, bu haftadan itibaren yeni bir dosyaya başlıyor, belediyelerimizin tarıma ve hayvancılığa yönelik çalışmalarını, tarıma verdiği desteği ele alıyor, uzmanların görüşlerine başvuruyor.

Belediyelerimizin tarıma yönelik hizmetleri, iktidara geldiğimizde uygulayacağımız tarım politikalarının özetidir. İktidara geldiğimizde, yereldeki bu hizmetleri ülke geneline taşıyacağız, üreticilerle birlikte Türkiye’yi tarımsal üretimde hak ettiği yere taşıyacağız.