Burhaniye Belediyesi, deve güreşleri etkinliği düzenledi

• 23 Ocak 2023

Geleneksel deve güreşleri, 18. Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali’nin en önemli etkinliklerinden biri. Burhaniye Güreş Arenası’nda yapılan güreşlerde yaklaşık 200 deve güreşti. Ekipler, gerek izleyenlerin gerekse develerin zarar görmemesi için gerekli önlemleri aldı. Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Erbalaban, Kültür İşleri Müdürü Rukiye Güven, Temizlik İşleri Müdürü Çağrı Birimenler, Fen İşleri Müdürü İnanç Erturan, Sağlık İşleri Müdürü Barış Hakan, görevli ekipler ve Burhaniye Deveciler Derneği Başkanı Sadık Varol, etkinliğin hazırlıklarını yerinde denetledi. Etkinlik öncesi konuşan Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, “Bu kültürü yaşatıyoruz. Güreşler için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu etkinliğe emek veren, destek olan herkese teşekkür ediyoruz,” dedi.