“Çorlu 1. Hamsi Festivali” yoğun ilgi gördü

• 23 Ocak 2023
Çorlu Belediyesi’nin düzenlediği “Çorlu 1. Hamsi Festivali” yoğun ilgi gördü.

Çorlu Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çorlu Ordulular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle düzenlenen Çorlu 1. Hamsi Festivali yoğun ilgi gördü. Festivalde iki ton hamsi dağıtıldı. Çorlu 1. Hamsi Festivali’ne, Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, CHP Tekirdağ İl Başkanı Volkan Nallar, CHP Çorlu İlçe Başkanı Cüneyt Akar, Çorlu Ordulular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mutlu Kütük, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. Çorlu Ordulular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mutlu Kütük, iki ton hamsiyi 35 aşçıyla birlikte pişirerek dağıttıklarını, festivalin geleneksel hâle getirileceğini belirtti. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Karadeniz’in simgesi hâline gelen hamsi balığının festivalinin düzenlenmesi çok kıymetli,” dedi.