"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Ekicioğlu: “Organik tarımın gelişmesine katkıda bulunduk”

  • 23 Ocak 2023
Başkan Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Belediyesi’nin tarıma yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Türkiye’nin tarım politikasının olmadığı aşikâr.  Ukrayna-Rusya krizi de ne kadar riskli bir durumla karşı karşıya olduğumuzun göstergesi. Tarımda dışarı bağımlılık her zaman risktir. Gıdaya ulaşmak ve vatandaşların sağlıklı beslenmesini sağlamak çok önemlidir. Biz, üretmeyen bir toplumun gelişemeyeceğini söylüyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, “Her fabrika bir kaledir,” anlayışını benimsiyor, bu anlayışı önemsiyoruz. Üreten bir belediye olmak için yola çıktık. Üretimi tabana yaymayı hedefliyoruz. Farbel Boya Fabrikası’nı satın aldık, bu alandaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediyemize kazandırdığımız 200.000 metrekarelik fabrikanın 14.000 metrekarelik kapalı alanını tarımsal ürünleri desteklemek amacıyla kullanacağız. Bu alana paketleme ve eleme tesisleri kuruyoruz. Fabrika binasının bakım çalışmaları tamamlandı, ekipman geldi, bir ay gibi kısa sürede üretime başlamayı planlıyoruz. Bakliyat paketleme tesisi için makineler hazır. İkinci etapta süt ve süt ürünleri, üçüncü etapta da et ve et ürünleri tesisini faaliyete geçireceğiz. Bu alanda yatırımcılara da yer tahsis edeceğiz. Söz konusu alanın 80 dönümüne 2022 yılında nohut ektik, yaklaşık yedi ton ürün aldık. Daha önce de OSB yakınında ve Kındam’da yaklaşık 330 dönümlük alana nohut ekmiştik.

“Toprak Asla Karşılıksız Bırakmaz” sloganıyla ata tohumu dağıttık. Bahçe bitkileri için tohumdan fide üretme Çalışmalarımız devam ediyor. Organik tarımı geliştirmek amacıyla toplam 3.000 adet tohum (biber, domates, renkli mısır, kavun, karışık balkabağı, sarı armut çeri ve Kırkağaç kavunu) dağıttık. “Ata tohumu, geçmişimizin zenginliğidir,” diyerek “40 Köy 40 Tohum” projesini hayata geçirdik. Proje kapsamında 2022 yılında ücretsiz fide dağıttık. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’yle imzaladığımız sebze fidesi yetiştiriciliği protokolüyle vatandaşları yerli fidelerle buluşturduk. 84.000 adet fide (domates, biber, patlıcan) dağıttık, yerli üreticilere destek olduk. Vatandaşların fide taleplerini karşılamak için yaklaşık 150.000 sebze fidesini üreticilerden aldık, vatandaşlara ücretsiz verdik.

Belediyemizin Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kentimizin iklimine ve toprak koşullarına uygun sebzelerin yerli tohumlarından fide üretti, vatandaşlara dağıttı, organik tarımın gelişmesine katkıda bulundu. 30 Aralık 2022’de 3.000 adet tohumu vatandaşlarla buluşturdu. Göreve geldiğimiz günden bu yana yerli üreticileri desteklemek için çeşitli projeleri hayata geçirdik Amacımız, üreten bir Kırşehir olmak. Vatandaşları, yerli tohum ve fide kullanarak tarımsal üretim yapmaya teşvik ediyoruz. 2020 yılında lavanta bahçesi oluşturduk. Kırşehirli üreticilerin dikkatini lavantaya çekmek istiyoruz. İlerleyen süreçte bu alandaki ihtiyaca katkı sunmayı hedefliyoruz.


Önerilen Haberler