"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Gül: “Tarımsal üretimi teşvik edecek festivaller düzenledik”

  • 23 Ocak 2023
Başkan Erdem Gül, Adalar Belediyesi’nin tarıma yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Adalar’daki orman alanı oranı %55. İlçemizde tarımsal üretim yapılabilecek arazi yok denecek kadar az. Bu nedenle tarımsal üretim yerel düzeyde, küçük çaplı ve hobi olarak yapılıyor. Buna rağmen küçük çaplı tarımsal faaliyetleri yeniden canlandırmayı ve kooperatifçiliği desteklemeyi hedefliyoruz.

İlçemizde üretime gönül veren vatandaşlar var. Bu çalışmaların ilçemizin sosyo-ekonomik gelişimine katkıda bulunacağını göz önünde bulundurarak, özellikle kadınların üretime katılması için fikir alışverişinde bulunuyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSMEK bünyesinde ilçemizde arıcılık eğitimi ve doğal bal üretimi için bir dizi eğitim veriyor. Arıcılık, lavanta üretimi ve mimoza ağaçlarından üretim çalışmalarına devam ediyoruz.

Lavantayı, tıpkı mimoza ağaçları gibi Adalar’ın sembolü hâline getirmeyi hedefliyoruz. Bu sürece kadınlar öncülük edecek. Bu sene ilkini düzenlediğimiz Lavanta Festivali, önümüzdeki yıllarda çok zengin içerikle farklı kültürleri buluşturacak. Ada mimozasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla geçtiğimiz yıl Adalar Mimoza Festivali düzenledik. Ada halkına sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan fayda sağlamak için bu festivali geleneksel hâle getireceğiz. Geçmiş yıllarda Büyükada’da zeytin ve istiridye mantarı üretimi de vardı. Biz, bu ürünlerin üretimini yeniden canlandıracak yol ve yöntemler araştırıyoruz. Yerelde üretmenin istihdam açısından ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Kadınlar başta olmak üzere vatandaşlara ekonomik açıdan destek olmayı hedefliyoruz.


Önerilen Haberler