"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Gümrükçü: “Elverişli tarım arazilerini değerlendirdik”

  • 23 Ocak 2023
Başkan Utku Gümrükçü, Çiğli Belediyesi’nin tarıma yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Göreve geldiğimiz günden bu yana hayatın her alanında kendine yeten, yenilenebilir ve sürdürülebilir bir Çiğli için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlayışla tarımsal üretime önem veriyoruz. Sasalı ve Kaklıç bölgelerinde elverişli tarım arazileri var, ancak bu alanlara yıllardır gerekli ilgi gösterilmediği için tarımsal üretim potansiyeli katma değere dönüştürülememiş. Tarımsal üretim politikalarının tek bir merkezden yürütülmesi amacıyla belediyemiz bünyesinde Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü kurduk. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün düzenlediği atölyelerde, tarımsal üretime ilgi duyan vatandaşlara erişte, peynir, süt ve ayva reçeli, elma sirkesi, nohuttan yoğurt mayası, komposto yapımı, domates konservesi, deniz börülcesi konservesi, zeytinyağı, enginar ve ayva toplama konularında teorik ve pratik eğitimler veriyoruz. Deniz börülcesi, enginar ve Kaklıç ekmeği gibi ilçemize has tarım ürünlerinin üretimi ve pazarlanması için yerel üreticilere destek oluyoruz.

Tarımsal üretimi teşvik etmek, dar gelirli ailelere destek olmak amacıyla mahallelerdeki boş arazileri temizliyor, toprak ve gübreleme sonrasında atalık tohum ekiyoruz. Bakım ve yenileme çalışmaları sonrasında bu arazilerden elde edilen ürünleri o mahallede ikamet eden dar gelirli ailelerle paylaşıyoruz.

İzmir Ekolojik Denge Derneği, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ve Vodafone Business işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz ve ilçemizin çehresini değiştireceğine inandığımız “Yaşasın Gediz, Temiz Su, Temiz Gıda” projesi kapsamında Ege Bölgesi’nin en verimli tarımsal üretim alanlarından Gediz Nehri ve çevresindeki arazilerde bilimsel analizler yapıyor, yakın zamanda bu bölgede temiz gıda üretmeyi planlıyoruz.

Temiz gıdaya erişimin zorlaştığı günümüz dünyasında hemşerilerimizin ve gelecek nesillerin bu sorunla karşı karşıya kalmaması amacıyla çalışmalarımıza özveriyle, titizlikle devam edeceğiz.


Önerilen Haberler