İnce: “Üretici pazarları oluşturduk”

• 23 Ocak 2023
Başkan Mustafa İnce, Güzelbahçe Belediyesi’nin tarıma yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Güzelbahçe’nin tarımsal potansiyelini mandalina, zeytin, incir (bardacık), üzüm ve süs bitkileri yetiştiriciliği oluşturuyor. Bölgemizde iki adet “Tarımsal Kalkınma Kooperatifi”, iki adet “Kadın Üretici Kooperatifi” ve bir adet “Köy Kooperatifi” faaliyet gösteriyor. Köylerin mahalleye dönüşmesi nedeniyle zeytinliklerden oluşan mal varlığı sorumluluğumuza verildi. Tarımsal üretim yapılan hiçbir alanı satmadık. Yaklaşık 3.000 adet yaşlı zeytinliğin bakımını yaptık, zeytinliklerden alınan ürünleri değerlendirdik. Boş arazilere yaklaşık 5.000 adet zeytin ve incir (bardacık) ektik, arazileri çitle çevirdik, üretimin devam etmesini sağladık. Mandalina üretimi yapan çiftçilere Akdeniz meyve sineğiyle mücadele kapsamında yapışkan tuzak ve gübre, üzüm ve incir (bardacık) yetiştiriciliği yapan çiftçilere de bordo bulamacı, kükürt ve gübre dağıttık. Bu süreçte kooperatiflerle, muhtarlarla, ilçe örgütümüzle işbirliği yaptık. Bölgemizdeki üreticilerden çiçek alıyoruz. Misafirlerimize, üreticilerin ürünlerinden hazırlanan paketleri hediye ediyoruz. Ağustos ayında Payamlı Köyü’nde “Bardacık Festivali”, kasım ayında Küçükkaya Köyü’nde “Zeytin Festivali” düzenliyoruz. Bölgesel tarım ürünlerinin satıldığı üretici pazarları (Yaka Mahallesi Otantik Pazarı, Yelki ve Çamlı Köyleri Kadın Üretici Pazarı) haftalık olarak devam ediyor.

Önümüzdeki dönemde tarıma yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İlçemizdeki tarım alanlarının korunması için faaliyetlerimize devam edeceğiz.