Keskin: “Kooperatiflerle işbirliği yaptık”

• 23 Ocak 2023
Başkan Muammer Keskin, Şişli Belediyesi’nin tarıma yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Şişli’de tarımsal üretim yapılacak elverişli alanlar olmadığı için vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişmesi amacıyla 2021/24 sayılı Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği’nin 20. maddesine istinaden belediyemizin Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde “Toplum Hizmetleri Birimi” kurduk. Toplum Hizmetleri Birimi bünyesindeki “Mahalle Mutfakları” projesiyle Şişli’de yaşayan vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişmesini, her mahallenin kendi mutfağını kurmasını, güvenli gıdayı işlemeyi, mahallelerde üretim mutfaklarının kurulmasını, eğitim ve atölye çalışmaları yapılmasını, sağlıklı yaşama ve beslenmeye katkıda bulunmayı hedefliyoruz. İlk Mahalle Mutfağı’nı Merkez Mahallesi’nde kurduk. Gülbahar Mahalle Mutfağı için çalışmalar devam ediyor. “Mahalle Mutfağı” projesi kapsamında üniversitelerle işbirliği yapıyoruz, Şişli’de yaşayan vatandaşlara profesyonel aşçılık ve pastacılık eğitimleri veriyoruz. Eğitimlere katılanlar, sağlıklı ve güvenilir gıdayı işleme, temiz gıda üretme ve gelir elde etme imkânı buluyor. Toplum Hizmetleri Birimi, kooperatifleşme ve teşvik çalışmaları dahilinde kooperatiflerle işbirliği yapıyor, özellikle kadınları üretime teşvik etmeyi, kooperatifler aracılığıyla vatandaşları sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaştırmayı amaçlıyor. İşbirliği yapılan kooperatifleri şöyle sıralayabilirim:

•    S.S. Komşu Dayanışma Gıda ve İşletme Kooperatifi
•    S.S. Temiz Hasat Kooperatifi
•    S.S. Anadolu’da Yaşam Tüketim Kooperatifi

Kooperatifleşme ve teşvik çalışmaları doğrultusunda işbirliği yaptığımız paydaşlarla Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ne ve Terra Madre Fuarı’na katıldık. Aşevi, Gıda Bankası gibi birimlerimiz için salça, reçel, erişte gibi temel ihtiyaçları üretim kooperatiflerinden temin ettik. Önümüzdeki dönemde Mahalle Mutfakları’nın sayısını artıracağız, üretim kooperatifleriyle işbirliği yapacağız.