"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Kırgöz: “İlçemizin tarım potansiyelini ön planda tuttuk”

  • 23 Ocak 2023
Başkan Adil Kırgöz, Dikili Belediyesi’nin tarıma yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Dikili, coğrafi konumu ve bitki örtüsü nedeniyle verimli tarım alanlarına sahip. Dikili’yi de kapsayan Bakırçay Ovası, binlerce yıldır bolluk ve bereket sunuyor. İlçemizin tarımsal üretim potansiyelini göz ardı etmedik. Üreticilerin, çiftçilerin şartlarını kolaylaştırmak, ulaşımda yaşadıkları sıkıntıları ortadan kaldırmak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyemiz işbirliğiyle 80 kilometrelik üretim yolu yaptık, sathi kaplama işlemi gerçekleştirdik.

Her salı ilçemizde kurulan meyve-sebze pazarına bir yenisini ekledik. Meyve-sebze pazarının ikincisi cumartesi günleri kuruluyor. Bu sayede üreticilerle vatandaşları buluşturuyoruz, vatandaşların taze, doğal ve sağlıklı ürünlere ulaşmasını sağlıyoruz, üreticilerin gelirine katkıda bulunuyoruz. Pandemi süreci gıdanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.
Biz de yüzümüzü toprağa döndük. Vatandaşları üretime ve tarıma özendirmek amacıyla ilçe genelinde 20.000 adet sebze fidesi dağıttık. Belediyemiz bünyesinde Dikili Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni kurduk.


Önerilen Haberler