Konak Belediyesi ve DİSK arasındaki toplu iş sözleşmesi imzalandı

• 23 Ocak 2023

Konak Belediyesi ve DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Daha önce 235 TL olan en düşük yevmiye 400 TL’ye yükseltildi. Böylece Konak Belediyesi çalışanları yıllık %65 olarak açıklanan enflasyon rakamı üzerinde zam aldı. 27 aylık sözleşmeye göre, Konak Belediye çalışanları sonraki iki altı ay TÜFE artı iki puan, son dokuz ay TÜFE artı beş puan maaş zammı alacak. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Sözleşmeyi masa başında bitirmenin mutluluğu ve huzuru içindeyiz. Hem DİSK’e hem de belediyemize hayırlı olsun,” dedi.