Girit Sokağı'nın çehresi değişiyor

• 23 Ocak 2023
Mudanya Belediyesi tarafından kamulaştırılan Girit Sokağı’nda tarihî restorasyonu başladı.

Mudanya Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda “Süreklilik Ödülü” alan “Girit Sokağı Tarihî Konak Restorasyonu/Gürol Sözen 1919-1923 Destan ve Onlar Müzesi” projesine başladı. Proje için düzenlenen törene, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Çekül Vakfı Başkan Yardımcısı Mithat Kırayoğlu, ressam, yazar, heykeltıraş ve sanat tarihçisi Görol Sözen katıldı. Başkan Hayri Türkyılmaz, tarihî binanın restore edileceğini, kültür merkezi ve müze ev olarak yaşatılacağını belirtti.