Tekemen: “Damla sulama sistemi kurduk”

• 23 Ocak 2023
Başkan Emin Tekemen, Kıbrıscık Belediyesi’nin tarıma yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Alanhimmetler Köyü’nde tarla kiraladık; tarlayı ekim için hazır hâle getirdik, damla sulama sistemi kurduk, domates, acı/tatlı biber, kabak, patlıcan, mısır, karpuz, kavun fidesi ektik. Fideleri çapaladık, temizlik ve ilaçlama çalışması yaptık. Ürünleri (salça ve turşu) değerlendirdik, ilçemizin pazarında sattık. Bolu Belediyesi’nden temin ettiğimiz fideleri (domates, biber ve altın çilek) vatandaşlara ücretsiz dağıttık. Belediyemize ait Köroğlu Dağ Evleri’nin peyzaj düzenlemesine katkıda bulunmak amacıyla Bolu CHP İl Başkanı Kazım Karsu’nun katkısıyla fidan diktik. Taşlık Köyü’ndeki çiftçilerle görüştük, ovaca fidesi dikmek isteyen çiftçilere 1.000 adet fide ulaştırdık.

Önümüzdeki dönemde hedeflerimiz, aynı özveri ve istekle çalışmalarımızı sürdürmek, bahçeciliğin ön planda olduğu ilçemizde vatandaşlara fide desteğinde bulunmak, ata tohumu ovacayı yaygınlaştırmak, pirinç ekimine destek vermek, üretimi artırmak, vatandaşlara ulaştırmak.