Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kadına yönelik politikalarını sürdürüyor

• 23 Ocak 2023
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Süleymanpaşa Kadın Danışma Merkezi’nin psikologları tarafından kadına yönelik şiddetle mücadele hakkında sunum yapıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, toplumun tüm kesimlerini kapsayan hizmetlerine devam ediyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Aile ve Toplum Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Süleymanpaşa Kadın Danışma Merkezi’nin psikologları tarafından Şarköy Belediyesi’nin personeline kadına yönelik şiddetle mücadele hakkında sunum yapıldı. Psikolog Meltem Şentürk ve Psikolog Damla Kurum tarafından yapılan sunumda, kadına yönelik şiddet, şiddet türleri, şiddet türlerinin görülme sıklığı, şiddetin kadını ve çocuğu nasıl etkilediği, kadın cinayetleri, medyada şiddet, şiddetle mücadele konusunda ulusal/uluslararası mevzuat, şiddet sonrası başvurulabilecek kurum ve kuruluşlar hakkında bilgilendirme yapıldı. 27’si kadın, 73’ü erkek olmak üzere 100 personelin katıldığı sunumda, örnek olaylar üzerinden sorular cevaplandırıldı. Başkan Kadir Albayrak, “Vatandaşlara psiko-sosyal destek vermeye devam edeceğiz,” dedi.