"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Türkyılmaz: “Belediyemize ait arazileri üretime açtık”

  • 23 Ocak 2023
Başkan Hayri Türkyılmaz, Mudanya Belediyesi’nin tarıma yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

“Topraktan Halka, Tarladan Sofraya” projesi kapsamında belediyemize ait arazileri üretime açtık, refüjlerde ve parklarda yetişen zeytinleri topladık, zeytinlerden elde ettiğimiz zeytinyağını ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırdık. “Kalkınmanın yolu üretimden geçer, Mudanya bu emeğe değer,” “Zeytin Dalı” adlı sosyal sorumluluk projemize kayıtlı 6.400 aileye her ay zeytinyağı dağıttık, geçtiğimiz yaz ektiğimiz ayçiçeğinden de yağ elde ettik. Ülkemizdeki ekonomik kriz nedeniyle dar gelirli vatandaşların önemli gider kalemlerinden biri olan zeytinyağı ve ayçiçek yağını üretiyor, toprağın bereketini vatandaşlarla paylaşıyoruz.

İlçe genelinde kadınların kurduğu dayanışma dernekleri ve köy kooperatiflerine verdiğimiz desteği artırıyoruz, ürünlerin satışına katkıda bulunuyoruz, kadınların çocuklarıyla birlikte sosyal hayata katılabileceği bir projeyi hayata geçiriyoruz. Kadınların, el emeği ürünlerini satışa sunabileceği, aile bütçesine katkıda bulunabileceği, sosyalleşebileceği Hanımeli İmece Evi’ni hayata geçiriyoruz. Hanımeli İmece Evi’nde, ürün sergileme tezgâhları, üretim ve eğitim atölyeleri, mutfak, çok amaçlı ortak kullanım alanları yer alıyor. Kadınlar, hobi-sanat atölyelerinde 12 branşta mesleki eğitimlerden faydalanabilecek. Kadınlar ve çocuklar, sürdürülebilir bir üretim için her ay uzmanlarla bir araya gelecek. İlçemizin köylerinde yetişen doğal/organik ürünler ve kadınların el emeği ürünleri alıcısıyla buluşacak.

Önümüzdeki dönemde hedefimiz, dayanışmayı tarımla büyütmek ve üreten kadınların emeğini Hanımeli İmece Evi aracılığıyla değerlendirmek. Mudanya’da dayanışmayı tarımla büyütmek amacıyla belediyemize ait 308 metrekarelik alanda ayçiçek ve buğday üreterek, yağ ve un elde edeceğiz. Atıl durumdaki belediye arazilerini üretime açıyoruz. Emirler Yenicesi’nde 132.000, Balabancık’ta 85.000, Çekrice’de 48.000, Söğütpınar’da 43.000 metrekarelik alanda üretim yapılacak. 308.000 metrekarelik alanda dönüşümlü olarak ayçiçek ve buğday üretilecek, ürünlerden elde edilen ayçiçek yağı ve buğday unu vatandaşlara dağıtılacak. Her zaman söylediğim gibi, Mudanya’da hiç kimse, kimsesiz kalmayacak, hiçbir çocuk yatağına aç girmeyecek. İhtiyaç sahibi ailelerin, üeticilerin ve çiftçilerin yanında olmaya devam edeceğiz.



Önerilen Haberler