“Okuyan Bir Gelecek” projesi başladı

• 26 Ocak 2023
İzmit Belediyesi, “Okuyan Bir Gelecek” projesini başlattı.

İzmit Belediyesi ve İzmit Kent Konseyi işbirliğiyle, AÇEV’in öncülüğünde “Okuyan Bir Gelecek” projesi hayata geçirildi. Akmeşe Cumhuriyet ve Çukurbağ Mahalleleri’nde başlatılan proje kapsamında AÇEV tarafından gönderilen eğitim setleri 21 ilköğretim öğrencisine teslim edildi. Proje için düzenlenen programa, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, İzmit Kent Konseyi Genel Sekreteri Hüseyin Doğan, İzmit Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanvekili Özlem Durmuş Şenyüz, “102 Kadın 102 Bakış” projesi üyesi Rukiye Sarıyer, İzmit Kent Konseyi Sosyal Sorumluluk Projeleri Çalışma Grubu üyesi Doç. Dr. Serpil Özyurt Sivrikaya, İzmit Kent Konseyi Emekli Meclisi Yürütme Kurulu üyesi Hüseyin Korkusuz katıldı. Programda konuşan İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, “Proje kapsamındaki program uygulamalarıyla çocukların dil becerilerinin gelişmesi, okuma sevgisi ve alışkanlığı edinmesi, okumanın önemi konusunda ebeveynlerin farkındalık kazanması hedefleniyor,” dedi.