"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

37 MİLYARLIK PROJELERİMİZ İMZA BEKLİYOR

Seyit Torun

CHP CHP Parti Meclisi Üyesi | Ordu Milletvekili

Belediyeler, vatandaşlara en yakın kamu kurumlarıdır. Siyasi partizanlık yaparak belediyelerin hizmetlerine engel olmak, hizmet bekleyen vatandaşları cezalandırmaktır. Sadece şahsi ikbal uğruna kendi halkına kötülük yapmak, siyasi tükenmişliğin göstergesidir.

Belediyeler, vatandaşlara en yakın kamu kurumlarıdır. Siyasi partizanlık yaparak belediyelerin hizmetlerine engel olmak, hizmet bekleyen vatandaşları cezalandırmaktır. Sadece şahsi ikbal uğruna kendi halkına kötülük yapmak, siyasi tükenmişliğin göstergesidir.

2019 yerel seçimlerinden bu yana belediyelerimiz siyasi partizanlığa maruz bırakılıyor. Bunu sadece bir örnekle anlatmak isterim: Dört büyükşehir belediyemizin 13 büyük projesinin finansmanı iktidardan imza bekliyor. Bu projelerin toplam tutarı 37 milyar 635 milyon TL’yi aşıyor. Adana’da hafif raylı sistem projesi, Muğla’da yenilenebilir enerji ve içme suyu projesi, İzmir’de Buca, Narlıdere ve Çiğli raylı sistemleri, İstanbul’da Beylikdüzü-Tüyap metrosu, Eyüp Bayrampaşa tramvay hattı gibi yedi büyük proje bu projeler arasında yer alıyor. Hazineden para ve arsa istemiyoruz, lütuf beklemiyoruz. İmza atmadıkları için bu projelere başlayamıyoruz. Herkes bilmelidir ki, bu projelerin önündeki tek engel, partizan ve ayrımcı saray iktidarıdır.

İmza atmamak için elleri titreyenlerin derdi vatandaşlara hizmet değildir. Onların tek derdi var: “Aman CHP’li belediyeler iş yapmasın.” Biz, bu projeleri kendi imkânlarımızla tamamlamak için elimizden geleni yapacağız. Siyasi iktidarın hizmet düşmanlığını vatandaşların vicdanına havale ediyoruz.

Günde 105.000 öğrenciye beslenme desteği

Çocuklar, beslenme kriziyle karşı karşıya. İhtiyaç sahibi öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek verilmesi için TBMM’ye önerge verdik. Ancak bu teklifimiz Cumhur İttifakı tarafından reddedildi. Ardından, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bir çağrıda bulundu. Belediyelerimiz, çocuklar için beslenme seferberliği başlattı. “Beslenme Çantası” projeleri kapsamında 70.000 ilk ve ortaöğrenim öğrencisine her gün beslenme desteği veriyoruz. 35.000 üniversite öğrencisine de her gün sıcak çorba ve bir öğün ücretsiz yemek hizmeti sunuyoruz. Belediyelerimizin ücretsiz beslenme desteğinden her gün 105.000 öğrenci faydalanıyor. Bu sayıyı kısa sürede daha da artıracağız. Belediyelerimiz, imkânsızlıklara, baskılara, engellemelere rağmen vatandaşların yanında durmaya, topluma hizmet etmeye devam edecek.


Önerilen Haberler