"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Aşkın: “Elmadağ’ın tarımsal potansiyelini yükselttik”

  • 30 Ocak 2023
Başkan Adem Barış Aşkın, Elmadağ Belediyesi’nin tarıma yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Sürdürülebilirlik için tarıma önem vermemiz gerektiğinin bilinciyle ilçemiz genelinde Ar-Ge çalışmaları yaptık. Kuşçuali Mahallesi’nde belediyemize ait olan ve 12 yıldır kullanılmayan yaklaşık 22.500 metrekarelik bir tarla belirledik. Bu tarlada tarımsal üretimi ve çiftçileri desteklemek amacıyla Yeşilköy Tarım Projesi’ni hayata geçirdik, organik ürünler üretmeye başladık. Proje kapsamında domates, biber, salatalık, patlıcan, fasulye, kavun, karpuz, çilek başta olmak üzere çeşitli ürünleri tamamen organik olarak yetiştirdik. Elde edilen gelirle öğrencilere burs verdik.

İlçemizin tarımsal potansiyelini yükseltmek amacıyla çalışmalar yaptık. Türkiye’nin en büyük aynısefa bitkisi bahçesinde tıbbi aromatik bitki üretilmesi, pazarlanması ve kadın istihdamı sağlanması için Aktarcılar Odası’yla tarımsal üretim sözleşmesi imzaladık, üretime ve tıbbi aromatik bitkilerin hasadını yapmaya başladık. Sürdürülebilirlik için doğaya, tarıma, üretime ve çiftçilere önem veriyoruz.

Önümüzdeki dönemde Kayadibi, Karacahasan ve Deliller bölgelerinde belediyemize ait olan arazileri de tarımsal üretime uygun hâle getireceğiz. Bu bölgelerde sebze üretimine ve seracılık faaliyetlerine başlanacak. Geçen yıl faaliyete başlayan El-Emek Kadın Kooperatifi ve kuruluş aşamasındaki Elmadağ Belediyesi Organik Halk Çiftliği aracılığıyla ilçemizin tanıtımına ve üreten çiftçilere katkıda bulunacağız. Üreten bir belediye olmak için çalışmalarımızı, hizmetlerimizi ve yatırımlarımızı sürdüreceğiz.


Önerilen Haberler