Ayvalık Belediyesi Uğur Mumcu’yu ölümünün 30. yıldönümünde andı

• 30 Ocak 2023

Gazeteci ve yazar Uğur Mumcu için Ayvalık’ta anma töreni düzenlendi. Vatandaşlar, Uğur Mumcu’nun evinin bulunduğu Armutçuk son durak mevkisi, tapu kadastro evlerinin bahçesinde bir araya geldi. Anma törenine, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Mesut Ergin, “Aydınlanma yolundaki tüm emekleri için Uğur Mumcu’yu saygı ve özlemle anıyoruz. ‘Vurulduk ey halkım unutma bizi,” diye haykırıyor ve bu cinayetin aydınlatılmasını hâlâ sabırla bekliyoruz,” dedi.