Becan: “İlçemizde üretilen ürünlerin bilinirliğini artırdık”

• 30 Ocak 2023
Başkan Özlem Becan, Uzunköprü Belediyesi’nin tarıma yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

2019 yerel seçimlerinden bu yana ilçemizdeki üreticilerle birlikte ilçemizin ürünlerini tanıtmak ve tüketiciye ulaştırmak amacıyla çalışmalar yapıyoruz. Ulusal ve yerel çapta düzenlenen tarımsal etkinliklere ve tarım fuarlarına katılıyoruz. Bu sayede bölgemize özgü ürünleri tanıtıyoruz. Çocuk gündüz bakımevinde eğitim gören çocuklar için hazırlanan yemeklerde yerel üreticilerden aldığımız ürünleri kullanıyoruz. İlçemizde yaptığımız gıda yardımlarında üreticilerle, çiftçilerle irtibat kuruyoruz, ürünleri onlardan temin ediyoruz. Cumhuriyet Mahallesi’nde Kadın Emek Pazarı’nı kurduk. Pazarda, kadınların ürettiği ürünleri tüketicilerle buluşturuyoruz. Bu sayede hem kadınlara hem de üreticilere destek oluyoruz. Tarıma yönelik iki festival düzenliyoruz. Bağcılığıyla ünlü Yeniköy Mahallesi’nde “Yeniköy Bağbozumu Şenliği”, Çöpköy Mahallesi’nde de “Hasat Şenliği” düzenliyoruz, vatandaşların hasat sevincine ortak oluyoruz. Konserler ve çeşitli etkinlikler düzenleyerek ilçemizde üretilen ürünlerin bilinirliğini artırıyoruz.

Önümüzdeki dönemde, başkanlığını yaptığımız Orta Edirne Katı Atık Birliği’ne bağlı katı atık düzenli depolama tesisinde gübre üretim tesisini hayata geçireceğiz. Organik atıkları geri dönüştürerek üreteceğimiz gübreyi çiftçilere dağıtacağız. Bu projemizi önceliklendireceğiz, ekonomik koşulların ağırlaştığı bugünlerde üreticilere maddi destek sağlayacağız. Böylece üreticilerin yanında olacağız, bölgemizdeki üreticileri destekleyeceğiz, organik gübreyle üretilen ürünleri tüketicilerle buluşturacağız. Hizmete sunmaya hazırlandığımız yeni pazaryerinde çiftçileri de düşündük. Çiftçilerin ürünlerini doğruda vatandaşlarla buluşturacağız. Pazaryerinde oluşturacağımız özel alanda çiftçilerin ürünlerini satmasına imkân tanıyacağız.