Çocuk Hakları Birimi’nden özel bir farkındalık etkinliği

• 30 Ocak 2023
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Birimi’yle Çocuk Hakları Birimi, çok özel bir farkındalık etkinliğine imza attı.

Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Birimi’yle Çocuk Hakları Birimi, görme engellilerle ilgili bir farkındalık etkinliği düzenledi. Haller Gençlik Merkezi Seminer Salonu’nda düzenlenen etkinlikte çocuklar, Çocuk Hakları Birimi tiyatro eğitmenleri Seyithan Tokkarabudak ve Cansu Ağbal’ın tiyatro çalışmasına konuk oldu. Tiyatro çalışmasında, görme engelli bireylerin nasıl eğitim aldığı, beyaz bastonu neden kullandığı ve görme engellilerin hayatını kolaylaştıran teknolojiler hakkında bilgi verildi. Etkinlikte ayrıca Engelli Hizmetleri Birimi, sesli betimleme hakkında çocukları bilgilendirdi.