Dijital komşuluk uygulaması başlatıldı

• 30 Ocak 2023
Karşıyaka Belediyesi, dijital komşuluk uygulamasını başlattı.

Mahalle sakinleri arasındaki iletişimi ve dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlayan dijital komşuluk uygulaması “Hoplr”, Belçika ve Hollanda’dan sonra Türkiye’de ilk kez Karşıyaka’da hayata geçiyor. Belçika kaynaklı uygulama, Karşıyaka Belediyesi aracılığıyla ücretsiz olarak vatandaşların hizmetine sunuluyor. “Hoplr”, yakın zamanda tüm ilçeye yayılacak. Uygulama, Atakent, Bostanlı, Mavişehir, Yalı Mahalleleri’nde yaşayan vatandaşların kullanımına açıldı. Vatandaşlar, ad ve adres bilgileriyle Karşıyaka Belediyesi’nden ya da muhtarlıklardan alacakları mahalle koduyla dijital komşuluk ağına katılacak, bu sayede komşularıyla iletişim kuracak, paylaşma, sosyalleşme ve yardımlaşma imkânı bulacak.