"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Engin: “Kooperatiflerin güçlenmesine katkıda bulunduk”

  • 30 Ocak 2023
Başkan Ali Engin, Narlıdere Belediyesi’nin tarıma yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Narlıdere’de Kadınları üretime teşvik etmek amacıyla Narlıdere Üretici Kadın Kooperatifi’nin kuruldu, biz de kooperatifin ortağıyız. İlçemizin çeşitli noktalarında (Yukarıköy, Atatürk Kültür Merkezi, Barış Sokak, Yaşar Kemal Tesisleri, zeytinlik alanı, Huzur Mahallesi) kooperatife üretim ve satış alanları tahsis ettik. Bu sayede yaklaşık 600 üretici kadına istihdam imkânı sağladık, kooperatifleşme aracılığıyla ilçemizde üretim ve dayanışma ruhunu güçlendirdik.  Kooperatifin ürettiği ürünler arasında tarhana, reçel, erişte, kurutulmuş meyve-sebze, unlu mamüller yer alıyor.

Sahilevleri Mahallesi’nde “Narlıdere Gece Pazarları” kurduk. “Narlıdere Gece Pazarları”, yaz mevsiminde sürekli açık oluyor. Pazarda, yöresel gıda ürünleri, el işi ürünler sergileniyor. Vatandaşlar, ilçe ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunuyor, dayanışma ruhunu yaşatıyor.

Travel Turkey, Tarım Buluşması gibi etkinliklere ve fuarlara katılıyoruz. Dünyanın en büyük gıda hareketlerinden biri olan Slow Food’a üyeyiz. İlçemizin meydanında Slow Food’un simgesi olan salyangoz heykeli bulunuyor. Slow Food sayesinde küçük esnafı ve üreticileri destekliyoruz, yerel lezzetleri markalaştırıyoruz. Vatandaşları temiz, sağlıklı ve adil gıdayla buluşturuyoruz. Slow Food etkinlikleri kapsamında “Genç Aşçılar Yarışması” düzenledik, genç aşçıların yeteneklerini sergilemesine imkân tanıdık. Yerel lezzetleri marka hâline getirmek, ulusal/uluslararası çapta tanıtmak amacıyla birçok çalışma yürütüyoruz. Gastronomi turizmi, kıyı balıkçılığı, mutfak gelenekleri, yeme-içme kültürü aracılığıyla dünyanın her yerinde tanınmayı amaçlıyoruz.

İlçemizdeki peyzaj çalışmalarında kullanmak üzere kooperatiflerden mevsimlik çiçek, fidan temin ediyoruz, kırsal kalkınma kooperatiflerinin güçlenmesine katkıda bulunuyoruz. Bu kapsamda kooperatiflere yaklaşık 950.000 TL destek verdik.  

2023 yılında tarımsal kooperatiflere 1.000.000 TL destek vereceğiz. Kadın kooperatiflerinden kurutulmuş meyve alacağız. İlçemizdeki anaokullarında yapılan yemeklerde kullanılmak üzere tarım kooperatiflerinden ürün temin edeceğiz. Slow Food kapsamında yerel üreticileri ve kadın kooperatiflerini desteklemeye, tarım fuarlarına katılmaya devam edeceğiz.


Önerilen Haberler