• 30 Ocak 2023
Adana Büyükşehir Belediyesi ve BM Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi işbirliğiyle eğitim programı düzenlendi.

Adana Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına yönelik olarak “Erkeklerin Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliğiyle Mücadeleye Katılımı Eğitici Eğitimi Programı” düzenlendi. Eğitimin amacı, Adana Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan erkeklerin toplumsal cinsiyet eşitliğine katılımını sağlamak, konu hakkında bilgi vermek ve farkındalık oluşturmak. Eğitim programında Adana Büyükşehir Belediyesi’ni, Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Ayten Dolançay, BM Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi’ni de Proje Koordinatörü Duygu Erseçen temsil etti. BM Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi Danışmanı ve Erkeklik Çalışmaları Uzmanı Dr. Murat Göç Bilgin, toplumsal cinsiyet eşitliği temel kavramları, erkeklerle çalışmanın ve erkekliği tartışmanın tarihsel ve teorik arka planı, erkekler ve şiddet, erkekler ve cinsel taciz konularını kapsayan sunum yaptı. Sunumun ardından grup çalışmaları gerçekleştirildi.