Gaziemir Belediyesi ücretsiz sağlık hizmetlerini sunuyor

• 30 Ocak 2023
Gaziemir Belediyesi, ücretsiz sağlık hizmeti sunmaya devam ediyor.

Gaziemir Belediyesi, hasta nakil ambulansı ve engelli hasta aracı hizmetiyle vatandaşları hastanelere ulaştırıyor. Hasta nakil ambulansı hizmetiyle yaşlı, yatalak durumdaki hastalar evlerinden alınıyor, sağlık kuruluşlarına ulaştırılıyor. Hastalar, hastanelerdeki bakım ve tedavinin ardından evlerine bırakılıyor. Vatandaşları sağlık kuruluşlarına ulaştıran ekipler, tedavi ve işlemlerin yürütülmesi sürecinde de hastalara yardımcı oluyor. Acil tıp teknisyeniyle şoförün görev yaptığı, teknik ve tıbbi donanıma sahip olan ambulanslar, 2022 yılında 1.951 kez hastaları sağlık kuruluşlarına ulaştırdı. Bu hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşların 24 saat önce 444 26 20 numaralı hattı arayarak randevu alması gerekiyor. Hasta nakil ambulansı ve engelli hasta aracıyla vatandaşlara 4.081 defa nakil hizmeti verildi.