Himam: “Kadın üreticilere destek olduk”

• 30 Ocak 2023
Başkan Mehmet İrem Himam, Gömeç Belediyesi’nin tarıma yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Belediyemizin Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, tarım arazilerine ulaşımının sorunsuz olması için 7/24 çalışıyor. 2.5 kilometre beton yol yaptık, zeytin fabrikalarına ulaşım kolaylığı sağladık. Doğalgaz kamulaştırması sırasında zeytin ağaçlarının tahrip olmaması için kepçe, kamyon ve traktör yardımıyla zeytin ağaçlarını taşıdık. Kardeş belediyemiz Nilüfer Belediyesi’nden greyder talep ettik, bu sayede arazi yollarını düzelttik.
2019 yerel seçimlerinden sonra kadın üreticileri desteklemek amacıyla kooperatifleşme eğitimi verdik. Kadınların, tarıma dayalı ürünlerini kooperatifler aracılığıyla pazarlamasına ve satmasına imkân sağladık. Zeytincilik yapan, yöresel ürün üreten üreticilere, firmalara alım ve pazarlama desteği verdik. Ticaret Odası işbirliğiyle zeytin, zeytinyağı ve bamya için coğrafi işaret almak üzereyiz.