Muğla Büyükşehir Belediyesi refakatçi eğitimlerine devam ediyor

• 30 Ocak 2023
Muğla Büyükşehir Belediyesi, evde bakım hizmetleri kapsamında refakatçi eğitimlerine devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi sağlık hizmetleri ekipleri, evde bakım hizmetleri kapsamında yatağa bağımlı ve bakıma muhtaç hastaların refakatçilerine uygulamalı eğitim veriyor. Deneyimli sağlık personeli tarafından verilen eğitimde, yatak yarası oluşmaması için yapılması gerekenler, hastaların beslenmesi ve psikolojik durumunun stabil hâlde tutulması, hastaların kişisel bakımı, silme banyosunun yapılması gibi birçok konu anlatılıyor. 13 ilçede verilen teorik ve uygulamalı refakatçi eğitimiyle hasta yakınlarının daha bilinçli ve güvenli bakım vermesi sağlanıyor.