Taylan: “Vatandaşları üretime teşvik ettik”

• 30 Ocak 2023
Başkan İsmail Taylan, Dazkırı Belediyesi’nin tarıma yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Ülke ekonomisine katkıda bulunmanın yolu üretimden geçiyor. Bu anlayışla farklı ürünler ekerek tarımsal üretime başladık. Belediyemize ait olan 150.000 metrekarelik tarlanın 90.000 metrekaresine susam, 60.000 metrekaresine nohut ektik. Nohut ve susam hasadını gerçekleştirdikten sonra aynı tarlaya lavanta diktik. 85.000 metrekarelik bir tarla kiralayarak tarımsal üretimi artırdık. Kiraladığımız tarlaya iki yıl boyunca buğday ektik. Buğday hasadının ardından bir yatırımcının alım garantisi vermesi üzerine aspir bitkisi ektik. Geçtiğimiz yıl, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in desteğiyle atalık tohumlardan karakılçık buğdayı ektik. Diğer tarlalarımızda diktiğimiz lavantalar her yıl büyüyor. Lavanta üretiminde Türkiye ikincisi olduk ve literatüre geçtik. Ürün hasadından sonra lavantaların yağını çıkararak gelir elde ediyoruz. Buğday, nohut ve susamı vatandaşlara ücretsiz dağıttık. Geçen yıl domates fiyatının bir anda yükselmesi nedeniyle vatandaşlara 25.000 domates fidanı dağıttık, vatandaşları üretime teşvik ettik. Atalık tohumlardan karakılçık buğdayının hasadını yaptığımızda da tohumu çiftçilere ücretsiz dağıtacağız, tohumun çoğalmasını sağlayacağız.