"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Yılmaz: “Üretimde verimliliğe odaklandık”

  • 30 Ocak 2023
Başkan Mehmet Ali Yılmaz, Gazipaşa Belediyesi’nin tarıma yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Tohumdan ilaca kadar tarımın her alanında dünya çapında yaşanan tekelleşme ve yanlış tarım politikaları üreticileri olumsuz etkiledi. Tarımsal üretimde kendi kendine yetebilen Türkiye, dışa bağımlı oldu. Doğru üretim yöntemleriyle ülkemizin verimli topraklarının hepimize yeteceğinin bilincindeyiz. Bu nedenle çiftçilerin, üreticilerin, ilçemizin ve ülkemizin kalkınması, üretim faaliyetlerinin verimli olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçemizin ikliminin uygun olması sebebiyle vatandaşların büyük çoğunluğu örtü altı ve turfanda sebzecilik, tropikal meyveler üzerinden geçimini sağlıyor. 2019 yerel seçimlerinden sonra ilçemizde tarımsal üretimi canlandırmak ve üreticileri yeniliklerden haberdar etmek için Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nü kurduk. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü öncülüğünde çiftçilere örnek olmak, ilçemizin yaylalarındaki verimli toprakları değerlendirmek için Çataltaş, Küllin ve Cimbiti yaylalarında yetişen, lezzet ve pişirme kolaylığı açısından tercih edilen çimbiti nohutunu ekmeye başladık. Üç yıldır nohut ekmeye ve elde ettiğimiz ürünleri ihtiyaç sahibi vatandaşlarla paylaşmaya devam ediyoruz.

İlçemizdeki parklara, bahçelere çiçek ve ağaç temin edebilmek için bitki üretim tesisi kurduk. Atalık tohumları önemsiyoruz. Karakılçık buğdayını belediyemizin arazilerine ekmeye başladık. Atalık tohumları çoğaltmayı ve üreticilerle paylaşmayı hedefliyoruz. İlçemizde, muz, avokado, mango, ejder meyvesi ve passiflora gibi tropikal meyveler de yetişiyor. Tropikal Park Projesi başlattık. Projeyi yakın zamanda tamamlayacağız, ilçemizin tarımında önemli bir yer tutan tropikal meyveleri tanıtacağız. Belediyemizin Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde küçük bir alanda kompost gübre üretimine başladık. İlçemizde tarımsal üretimi geliştirmek için bitki atıklarından kompost gübre üretimini artırmayı, üreticilerle kompost gübre paylaşmayı hedefliyoruz. “Tarım Fuarı”, “Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali” düzenliyoruz. Başka il ve ilçelerde yapılan tarım fuarlarına ve organizasyonlarına katılıyoruz. Çiftçileri düzenli olarak ziyaret ediyoruz, fikir alışverişinde bulunuyoruz.

Tarım, ülkemizin geleceğidir. Ülkemizi daha da ileri götürmek için çalışmaya ve verimli tarımsal üretim için projeler geliştirmeye devam edeceğiz.


Önerilen Haberler