"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Akpolat: “Yenilikçi bir vizyonla çalışmaya devam ediyoruz”

  • 9 Ocak 2023
Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

İnsani Gelişme Vakfı, “İnsani Gelişme ve Sürdürülebilir Kalkınma: Yerel Yönetimler 2021” ilçeler raporunu Aralık 2022’de yayımladı. Raporun hangi endekslerinde yer alıyorsunuz?

RIZA AKPOLAT:
Beşiktaş, İnsani Gelişme Vakfı tarafından yayımlanan “İnsani Gelişme ve Sürdürülebilir Kalkınma: Yerel Yönetimler 2021” ilçeler raporunda “Çok Yüksek İnsani Gelişme” bölgesinde üçüncü, “Ekonomik Durum” ve “Ulaşım ve Erişilebilirlik” endekslerinde birinci sırada yer aldı.

İnsani gelişme ve sürdürülebilir kalkınma endekslerinin gelecek vizyonu ve amaçları kapsamında yaptığınız çalışmalardan bahseder misiniz?

RIZA AKPOLAT:
“Ulaşım ve Erişilebilirlik” endeksi kapsamında sürdürülebilir ulaşım anlayışını gözetiyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana sunduğumuz hizmetleri herkes için erişilebilir kılmaya önem verdik. İlçemizde mimari ve fiziki açıdan önlemler aldık, kamusal alanları herkes için erişebilir hâle getirdik. Uyguladığımız politikalar da hep bu yönde oldu. Dilek Sabancı Parkı’ndaki Engelli Koordinasyon Merkezi’ni de engelli bireyleri toplumsal hayata dahil etmek amacıyla hayata geçirdik. Merkezde, iş arayan engelli istihdam sağlamak için istihdam danışmanlığı hizmeti de veriyoruz. Komşularımızın keyifli vakit geçirebildiği sosyal alanları çoğaltabilmek için parkları tekerlekli sandalye kullanımına uygun hâle getirdik. “Dost Eller Taksi” hizmetimiz, ilçemizde yaşayan engelli vatandaşların sosyal hayata katılması açısından fayda sağlıyor.

“Öğrenci’Ye” uygulamamız sayesinde öğrenciler Beşiktaş’ta ücretsiz yemek yeme imkânına kavuştu. “Öğrenci’Ye” aracıyla üniversite kampüslerini ziyaret ediyoruz, öğrencilere sıcak çorba ikram ediyoruz. Beşiktaşlı vatandaşların Beşiktaş esnafından indirimli alışveriş yapmasını sağlayan “Semt Kart” uygulamasını hayata geçirdik. “Halk Market” ve belediyemizin aşevi sayesinde Beşiktaş’taki ihtiyaç sahibi komşularımızı yalnız bırakmıyor, yardımsever komşularımızla ihtiyaç sahibi komşularımızı bir araya getiriyoruz.

Yerel düzeyde insani gelişme ve sürdürülebilir kalkınma endekslerinin göstergeleri bağlamında önümüzdeki dönem için hedefleriniz nelerdir?

RIZA AKPOLAT:
Hedefimiz, Beşiktaş’ı daha yaşanabilir bir ilçe hâline getirmek. Dolayısıyla yenilikçi bir vizyonla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ülkemizdeki ekonomik kriz vatandaşları hem maddi hem de manevi açıdan yordu. Bu nedenle “Ekonomik Durum” endeksindeki sıramızı koruyacağız. Ulaşılabilir olmak, eşitsizlikleri ortadan kaldırmak amacıyla politikalarımızı geliştireceğiz. Vatandaşlara sunduğumuz hizmetler kapsamında Beşiktaş için en etkin uygulamaları hayata geçireceğiz.  

Raporda yer aldığınız endekslerin sonuçlarına göre belediyenizde geliştirilmesi ve güçlendirilmesi gerektiğini düşündüğünüz unsurlar var mı? Varsa, bu doğrultuda hangi çalışmaları yapmayı planlıyorsunuz?   

RIZA AKPOLAT:
Yerel yönetimlerin gelişime açık olması gerekiyor. Bu nedenle geliştirmemiz gereken unsurlar olduğunu düşünüyorum. Sürdürülebilir politikaları ve uygulamaları hayata geçirmeye devam edeceğiz.  


Önerilen Haberler