Balçova Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi heyecanı

• 9 Ocak 2023
Balçova Belediyesi ve Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Toplu iş sözleşmesi 241 işçinin maaşında %74 zam yapıldı. Yeni sözleşmeye göre, Balçova Belediyesi’nde büroda çalışan işçiler, sosyal haklarla birlikte ayda 11.850 TL, sahada çalışan işçiler de 12.550 TL maaş alacak. İşçilerin maaşı, sözleşmenin ikinci yılında yaklaşık %54 oranında artacak. Çocuğu olan personele ek olarak çocuk parası da ödenecek. Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, “Emekçi arkadaşlarım her zaman olduğu gibi hem Balçova halkına layıkıyla hizmet verecek hem de emeğinin karşılığını zamanında alacak,” dedi.