NEREDE SORUN VARSA BİZ ORADAYIZ

Seyit Torun

CHP CHP Parti Meclisi Üyesi | Ordu Milletvekili

Uzun süredir yeni bir siyaset anlayışıyla vatandaşların sıkıntılarının giderilmesi için çalışıyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde, tüm kadrolarımızla birlikte ülkemizin her köşesini dolaşıyor, vatandaşlarla bir araya geliyoruz. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, ayrıştırmadan, adil ve hakkaniyetli bir yönetim anlayışını Türkiye’nin tamamına yaymak istiyoruz.

Belediyelerin işbirliği

CHP’li belediyeler de büyük bir özveriyle, işbirliği içinde toplumun tamamının faydalanacağı hizmetler üretmeyi sürdürüyor. Belediyelerimiz, ülkemizin neresinde bir sorun yaşanırsa, oradaki sorunları çözmek için güç birliği yapıyor, yardıma koşuyor. Pandemi sürecinde, ekonomik buhran koşullarında, deprem, yangın ve sel gibi doğal afetlerde bu işbirliğini güçlendirerek vatandaşların yanında olduk.

Kumluca örneği

Belediyelerimiz, Antalya Kumluca’da yaşanan sel felaketinde mağdur olan vatandaşlar için imkânlarını seferber etti. Sel felaketi haberini alır almaz, parti heyetimizle birlikte bölgeye ulaştık. Felaketin neden olduğu mağduriyeti yerinde inceledik, vatandaşların sorunlarını dinledik. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kumluca Belediyesi başta olmak üzere kentteki diğer belediyelerimiz de sorunların çözülmesi için hizmetlerine başladı. İhtiyaç tespit çalışmalarımızı tamamladıktan sonra Antalya dışındaki belediyelerimizden de destek alarak gerekli yardımları vatandaşlara ulaştırdık. Antalya’daki belediyelerimiz dahil olmak üzere toplam 14 belediyemiz, Kumluca’ya yardım elini uzattı. 185 araç ve 772 personelle bölgedeki çalışmalara destek verildi. Ardından, gıda yardımından ev eşyasına, temizlik malzemelerinden sağlık ürünlerine kadar her türlü yardım ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıldı. Belediyelerimiz, Kumluca’da selden zarar gören altyapının ve mekânların onarımı için destek oldu.

İftira siyasetine sessiz kalmayız

Hâl böyleyken, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada, Kumluca’daki sel felaketi üzerinden belediyelerimizi karalamaya çalıştı. Belediyelerimizin Kumluca’ya yardım götürmediğini, tüm yardımları kendilerinin yaptığını ileri sürdü. Biz, vatandaşların ortak acılarının siyasete alet edilmesini doğru bulmayız. Ancak belediyelerimize karşı bu yalan ve iftira siyasetine de sessiz kalacak değiliz. Geçmişte Kumluca’da dere yatağını betonla kapatan, sel felaketinin bu kadar ağır yaşanmasına neden olanın Adalet ve Kalkınma Partili belediye yönetimi olduğunu kendilerine hatırlatıyoruz. Bu felaketin sorumlularına ses çıkarmayıp, vatandaşların yanında olan belediyelerimizi yanlış bilgilerle kötülemeye çalışmak ancak sorumsuz bir siyaset anlayışının ürünüdür.