“Roman Çalıştayı” sona erdi

• 9 Ocak 2023
Konak Belediyesi ve Roman sivil toplum kuruluşlarının işbirliğinde düzenlenen “Roman Çalıştayı” sona erdi.

Ulusal/uluslararası düzeydeki kurumların, sivil toplum kuruluşlarının ve Roman vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği çalıştayda, ayrımcılık, eğitim ve istihdam konuları üzerinde duruldu. Çalıştaya canlı video bağlantısıyla katılan Prof. Dr. İlber Ortaylı, Konak Belediyesi Roman Kültür Merkezi’nden övgüyle söz etti, merkezi hizmete açan Başkan Abdül Batur’a teşekkür etti. Ortaylı, “Türkiye’de belki bugün Romanlar için imkânlar yok. Ama İzmir’de bu merkezin kurulmasını, belediyenin bu işi yapmasını takdirden öte şükranla karşılıyorum. Konak Belediyesi’ne şükranlarımı sunarım,” dedi.