"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Sarıkurt: “Çözüm odaklı çalışmalar yapmayı planlıyoruz”

  • 9 Ocak 2023
Çorlu Belediye Başkan Ahmet Sarıkurt Belediye Gazetesi’ne düşüncelerini aktardı.

İnsani Gelişme Vakfı, “İnsani Gelişme ve Sürdürülebilir Kalkınma: Yerel Yönetimler 2021” ilçeler raporunu Aralık 2022’de yayımladı. Raporun hangi endekslerinde yer alıyorsunuz?

AHMET SARIKURT:
Yer aldığımız endeksler:

•    “Yönetişim ve Saydamlık” endeksi (50. sıra, 73.10)
•    “Eğitim” endeksi (21. sıra, 61.09)
•    “Sağlık” endeksi (15. sıra, 53.60)

İnsani gelişme ve sürdürülebilir kalkınma endekslerinin gelecek vizyonu ve amaçları kapsamında yaptığınız çalışmalardan bahseder misiniz?

AHMET SARIKURT:
İnsani Gelişme Vakfı’nın raporu kendimizi diğer belediyelerle kıyaslamak açısından rehber niteliğindedir, belediyemizin faaliyetlerini değerlendirmemiz, uluslararası gelişmeleri takip etmemiz ve sürdürülebilir, kapsayıcı projeler üretmemiz için katkıda bulunmaktadır. 2017 yılının Ocak ayında yayımlanan ilk rapordan bu yana belediyemizin durumuna ilişkin bilgi alıyor, etkili projeleri hayata geçirmek için kendimizi geliştiriyoruz. Bu sayede 2022 yılında hayata geçirdiğimiz “Dost Market” projesi kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek oluyoruz, veriler sayesinde onların durumunu takip ediyoruz ve daha fazla sayıda ihtiyaç sahibi vatandaşa ulaşmayı başarıyoruz. Vatandaşları belediyemizin yönetimine dahil ediyoruz. “Halk Konuşuyor, Başkan Dinliyor” projesiyle mahalleleri ziyaret ediyoruz, vatandaşların istek, öneri ve şikâyetlerini dinliyoruz, bu doğrultuda projeler üretiyoruz. Belediyemiz bünyesinde “Çocuk Meclisi” kurduk, ilçemizde yaşayan çocukları belediyemizin yönetimine dahil ettik. “Yaşayan Çınarlar” projesi dahilinde 65 yaş üstü vatandaşlar için etkinlikler ve seminerler düzenliyoruz. İnsani Gelişme Vakfı’nın raporlarından yola çıkarak belediyemizin faaliyet raporlarını daha anlaşılır hâle getirmeyi amaçladık, sosyal medya hesaplarımızı ve web sitemizi düzenlemeye karar verdik.

Yerel düzeyde insani gelişme ve sürdürülebilir kalkınma endekslerinin göstergeleri bağlamında önümüzdeki dönem için hedefleriniz nelerdir?

AHMET SARIKURT:
“Sıçrama yapan” ilçeler kategorisine girmek mutluluk verici. Daha iyisini yapabileceğimize dair inançla kendimizi geliştirmeyi, vatandaşları bilgilendirmeyi, profesyonel ve çözüm odaklı çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Raporda yer aldığınız endekslerin sonuçlarına göre belediyenizde geliştirilmesi ve güçlendirilmesi gerektiğini düşündüğünüz unsurlar var mı? Varsa, bu doğrultuda hangi çalışmaları yapmayı planlıyorsunuz?   

AHMET SARIKURT
: Rapora göre, 29. sıradayız, “sıçrama yapan” ilçeler kategorisinde yer alıyoruz. “Sosyal Kapsama” endeks puanımız düşük. Bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Vatandaşları bilgilendirme ve faaliyet raporumuzu hazırlama konusunda daha iyi olabileceğimizi tespit ettik. Aynı endekste bizden daha iyi durumda olan, nüfus açısından benzer olduğumuz belediyelerin çalışmalarını incelemeyi ve kendimizi geliştirmeyi planlıyoruz. “Sosyal Kapsama” alanına giren çalışmalarda puanımızı yükseltmemiz gerektiğine inanıyoruz.


Önerilen Haberler