"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Tütüncü: “Vatandaş memnuniyetini esas alıyoruz”

  • 9 Ocak 2023
Kırcasalih Belediye Başkanı Hüseyin Tütüncü Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?

HÜSEYİN TÜTÜNCÜ: Beldemizdeki içme suyu sorununu çözmek için terfi hatlarını yeniledik, arıtma tesisini ve 1.000 tonluk içme suyu deposunu hizmete sunduk. Kanalizasyon ve atık su borularını yeniledik. Avrupa standartlarına uygun atık su arıtma tesisi kurduk ve faaliyete geçirdik. Tesis, çevreye ve doğaya zarar vermeden faaliyet gösteriyor. Üstyapı çalışmaları kapsamında 3.000 ton sıcak asfalt, 5.000 metrekare kaldırım taşı ve 100.000 metrekare kilitli parke taş döşedik. Elektrik kablolarını yeraltına aldık. Bu sayede hem görüntü kirliliğini hem de olası yangınları engelledik. Beldemizden geçen D-100 karayolunda kaza yaşanmaması için gerekli önlemleri aldık, karayolunu ışıklandırdık. Fiber internet altyapı çalışmalarını tamamladık. Mesire alanlarını düzenledik, beldemize çocuk parkları kazandırdık. Beldemizin farklı noktalarına yolcu durakları yerleştirdik. Orta Edirne Katı Atık Yönetim Birliği’ne üye olduk, bölgemizde vahşi depolamanın önüne geçtik. Ramazan ayında iftar yemekleri verdik, ihtiyaç sahibi vatandaşlara erzak desteğinde bulunduk. Beldemizdeki tarlaların yollarını düzenledik. Çocuk oyun gruplarının sayısını artırdık. Sosyal alanları, parkları, oyun alanlarını, mezarlıkları düzenli olarak temizledik, bu alanların bakımını yaptık. Kadınlara yönelik kültür gezileri düzenledik.

Belediyenizin stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yapıldı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?

HÜSEYİN TÜTÜNCÜ:
Stratejik planlarımızda ve hedeflerimizde herhangi bir değişiklik yapmadık.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?

HÜSEYİN TÜTÜNCÜ: Beldemizin 50 yıllık içme suyu, altyapı, kanalizasyon ve üstyapı sorunlarını çözdük. Bu çalışmaların hatırlanmasını istiyoruz. Beldemize düğün salonu ve belediye hizmet binası kazandırmayı hedefliyoruz.

Belediyenizin il/ilçe belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

HÜSEYİN TÜTÜNCÜ:
CHP’li belediyelerle ortak çalışmalar ve işbirliği yapıyoruz. Belediyelerimiz eksiklerimiz konusunda bize destek veriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, belediyemize bir adet otobüs ve 1.700 adet ön ödemeli sayaç hibe etti. Edirne Belediyesi, asfalt çalışmalarımız için destek verdi. Bu sayede beldemizin en önemli problemlerinden birini çözdük. Büyükçekmece Belediyesi, bir adet hizmet aracı tahsis etti. Diğer belediyelerimizle de işbirliği yapıyoruz. Bize destek olan belediyelerimize ve belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum.

Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor musunuz? Katılımcılığa yönelik faaliyetleriniz nelerdir? Kent konseyiniz var mı?

HÜSEYİN TÜTÜNCÜ:
Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğimiz olmuyor. Kent konseyimiz yok.

Dezavantajlı gruplara yönelik projeleriniz var mı?

HÜSEYİN TÜTÜNCÜ:
Dezavantajlı gruplara yönelik projemiz yok.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?

HÜSEYİN TÜTÜNCÜ:
İller Bankası payının az olması sebebiyle maddi açıdan zorluk yaşıyoruz.
 
KIRCASALİH BELEDİYESİ

KURUMSAL YAPI:
Mali Hizmetler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, Zabıta Amirliği, Tahsilat Birimi, Kırcasalih Belediyesi Personel Limited Şirketi.

MİSYON
: Kamu yararını ön planda tutmak. Kamu kaynaklarını doğru ve etkin kullanmak. 21. yüzyıl teknolojisinden faydalanmak. Şeffaf, hesap verebilir, vatandaş memnuniyetini esas alan, çalışanını koruyan, güler yüzlü ve çözüm odaklı hizmet anlayışını benimsemek. Belde halkının yaşam kalitesini yükseltmek.

VİZYON: İnsan odaklı belediyecilik anlayışıyla hizmet üretmek. Herkesin görmek ve yaşamak istediği bir belde olmak.

STRATEJİK HEDEFLER:
Kalkınma hedeflerimizi gerçekleştirmek. Örnek bir belediye olmak.

ÇALIŞAN SAYISI:
26

BÜTÇE: 14.500.000,00 TL

HÜSEYİN TÜTÜNCÜ

Uzunköprü Ticaret Meslek Lisesi’ni bitirdi. 2010-2019 tarihleri arasında Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nda başkanlık yaptı. 2019 yerel seçimlerinde Kırcasalih Belediye Başkanı seçildi. Evli ve bir çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler