"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Ali Orkun Ercengiz: “Burdur kültürünü tanıtmak istedik”

  • 30 Ekim 2023
Başkan Ali Orkun Ercengiz, Burdur Belediyesi’nin kültür-sanat hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Kültür-sanat faaliyetlerine değer veriyoruz. Millî ve dinî bayramlarda ulusal sanatçıları kentimize getirdik. Kentimizde tiyatro oyunlarının sahnelenmesini sağladık. Yaz aylarında açık hava sinema etkinlikleri düzenledik. Sergiler açtık. Kadınlar için seramik, keçe, resim, çocuklar için müzik ve seramik kursları açtık, bu kursların devamlılığını sağladık. Kitap okuma kültürünü yaygınlaştırmak ve vatandaşları kitap okumaya teşvik etmek amacıyla Türkiye’nin en ünlü yazarlarının ve yayınevlerinin katıldığı kitap fuarları düzenliyoruz.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’na proje sunduk, projeye kısmi mali destek alarak önemli bir tarihî mirasa sahip çıktık. Restorasyon çalışmalarını tamamlayarak Ali Bey Değirmeni’ni kentimize kazandırdık. Piribaşları Konağı’nı restore ettik, Burdur Kent Belleği Evi’ne dönüştürdük. Bu mekânda, Burdur’un yakın tarihini, sanatçılarını, ressamlarını, şairlerini ve yazarlarını resimlerle, videolarla gelecek nesillere anlatıyoruz, vatandaşların anılarını tazeliyoruz. Burdur El Sanatları Merkezi’ni açtık. Merkezde, 17. yüzyıldan itibaren Burdur’un ve yörenin gelir geçim kaynağı olan alaca dokumaları üretiliyor ve pazarlanıyor. Kadın istihdamına öncelik verdiğimiz merkezde, el emeği ürünler için marka değeri ve önemli bir müşteri portföyü de oluşturmaya başladık.

Yörük kilimlerini yaşatmak için geçen yıl proje başlattık, kadın istihdamını desteklemek için kooperatifleşmeyi teşvik ettik. Kuruçay ve Hacılar höyüğünden başlayan toprakla yaşamın yeniden hayat bulabilmesi için atölyemizi açtık. Kursiyer yetiştirerek, Burdur’un değerlerini seramik üzerine işleyerek kentimizin tanıtımına katkıda bulunuyoruz. Tesisin restoranında ve satış bölümlerinde Burdur’un yöresel ve organik lezzetleri de yer alıyor.

Kültürden ve sanattan uzak bir Burdur düşünülemez. Üstlendiğimiz görev bize emanettir. Her adımımızı bu bilinçle atıyoruz. Düzenlediğimiz etkinliklere katılan vatandaşların yüzündeki tebessümü ve gözlerindeki ışığı görmek bizi mutlu ediyor. Bu nedenle kültür-sanat alanında çalışmalarımıza devam edeceğiz.


Önerilen Haberler