"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Barış Ayhan: “Kültür-sanat faaliyetlerine ağırlık verdik”

  • 30 Ekim 2023
Başkan Barış Ayhan, Sinop Belediyesi’nin kültür-sanat hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Sinop, tarihi çok eski dönemlere dayanan, bu süreçte çok sayıda uygarlığa ev sahipliği yapmış, vizyonunu uzun yıllar öncesinde eğitim, kültür ve turizm üzerine kurmuş kadim bir kent. Göreve geldiğimiz günden bu yana temel belediyecilik hizmetlerinin yanında bu asil vizyona bağlı kalacak çalışmalar yürütüyoruz, kentimizi yarınlara taşıyacak kültür-sanat faaliyetlerine ağırlık veriyoruz.
 
Kent merkezinde uzun yıllar buzhane olarak hizmet veren tarihî binayı restore ettik, Sabahattin Ali Kültür Merkezi’ne dönüştürdük. Sinoplular, bu merkezde yılın 365 günü sanatla buluşuyor.
Ankara Sinema Derneği’yle birlikte geleneksel hâle getirdiğimiz Gezici Film Festivali’ni vatandaşlarla buluşturuyoruz. Yönetmenleri ve oyuncuları kentimizde ağırlıyoruz. Sinoplular, ödüllü filmleri izledikten sonra düzenlenen söyleşilerde oyuncularla, yönetmenlerle sohbet etme şansı buluyor.
 
Sinop’un gastronomisinde önemli yer tutan, coğrafi işaret belgeli Sinop lakerdası için Sinop Kültür ve Turizm Derneği’yle birlikte festival düzenliyoruz. Sinop kültürünü geleceğe taşıyoruz, vatandaşların aileleriyle birlikte katılabilecekleri etkinliklere ev sahipliği yapıyoruz. Konserler düzenliyoruz, belediye konservatuvarının sanatçılarını, yerel sanatçılarla ülkemizde büyük başarılara imza atan sanatçıları vatandaşlarla bir araya getiriyoruz. Millî bayramları coşkuyla kutluyoruz.
 
Önümüzdeki dönemde de Sinop’un vizyonuna bağlı kalacağız, kültür-sanat alanında Sinop’u geleceğe taşıyacak projelere imza atacağız. Kentimizde düzenlenecek kültür-sanat etkinliklerinde paydaş olacağız.    


Önerilen Haberler