YÜKLENİYOR
Başkan Cemil Deveci, Atakum Belediyesi’nin kültür-sanat hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:
Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’ni ilçemize kazandırdık. Merkez, gençlerin meslek edindiği, kendilerini geliştirdiği, dayanışma ve yardımlaşmayla üretime katıldıkları önemli bir buluşma noktası, açıldığı günden bu yana gençlerin yoğun ilgisini görüyor. Kütüphanesi, mesleki eğitim kursları, sergi ve konferans salonu, kitap kafesiyle ilçemizin kültür-sanat hayatına katkıda bulunan merkez, köy enstitülerinde uygulanan eğitim modelini modern teknolojiyle günümüze uyarlıyor.
Ankara Samsun Federasyonu (ASFED) işbirliğiyle 1-6 Ağustos tarihleri arasında “Atakum Halk Dansları ve Müzik Şenliği” düzenledik. Bu özel etkinlik sayesinde 10 farklı ülkeden gelen dans grupları vatandaşlarla buluştu. Şenlik, farklı kültürlerin dans ve müzikle birleşmesini sağladı. Festival süresince konserler, kortej yürüyüşleri ve gösteriler düzenlendi. Festival, Atakum’un kültürel birlikteliği, barışı ve kardeşliği destekleyen bir sanat merkezi olma vizyonunu güçlendirdi.
İlkini 2019’da gerçekleştirdiğimiz Atakum Kitap Günleri’nde, Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce yazar ve yayıncı ilçemizdeki kitapseverlerle buluştu. Çocuklar için düzenlediğimiz “Çocuk Kitap Günleri” ve kitapseverleri yazarlarla buluşturan etkinliklerle de kitap okuma sevgisini pekiştirdik.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Bandırma vapuruyla Samsun’a gelişi, “Yüzyılın Rotası” adıyla 2021 yılında dijital platformda canlandırıldı. 19 Mayıs kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlik, 2022 yılında da aynı adla dijital ortamda gençlik forumu şeklinde gerçekleştirildi. “Yüzyılın Rotası Gençlik Forumu”, “Geleceğe Birlikte Işık Tutalım” sloganıyla 19-20 Mayıs 2022’de gençleri alanında uzman profesyonellerle bir araya getirdi. Foruma, 4.414 kişi katıldı, 291 kurumsal şirket, 89 akademisyen, 69 mentor, 41 yerel yönetim, 254 girişimci, 151 danışman/eğitmen, 74 dernek ve 3.445 genç bir araya geldi. “Yüzyılın Rotası”, sosyal medyada 10 milyon 521 bin 297 kez görüntülendi.
Lozan Antlaşması’nın tarihi önemini, Türkiye’nin uluslararası tanınırlığını vurgulayan, Mustafa Kemal Atatürk’ün ve İsmet İnönü’nün heykelleriyle süslenen Lozan Parkı’nı 30 Temmuz 2021’de açtık. Bu yıl, belediyemizin öncülüğünde düzenlenen programla Lozan Antlaşması’nın 100. yıldönümü Lozan Parkı’nda coşkuyla kutlandı. Bu özel park hem tarihî mirası hem de sanatsal etkinlikleriyle vatandaşlar için buluşma noktası oldu.
Doğa Bilimleri Akademisi’yle birlikte yürüttüğümüz proje sayesinde hizmete sunduğumuz Doğa Bilimleri Köyü’nde, çocukların bilişsel, fiziksel ve sosyal gelişimine katkıda bulunmak için farklı alanlarda eğitimler veriyoruz. Öğrenciler, 5.000 metrekarelik alanda doğayla iç içe yaşayarak öğrenme fırsatı yakalıyor. Kültür-sanat alanındaki çalışmalarımıza önümüzdeki dönemde de hız kesmeden devam edeceğiz.