"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Ekrem Oran: “Ses getiren etkinliklere imza attık”

  • 30 Ekim 2023
Başkan Ekrem Oran, Çeşme Belediyesi'nin kültür-sanat hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Uluslararası festivallere ev sahipliği yapmanın ve ilçemizi dünyaya tanıtmanın heyecanıyla dört buçuk yılı geride bıraktık. Farklı kültürleri Çeşme’de ağırladık, ses getiren festivallere, etkinliklere imza attık, dünyanın dikkatini çektik. Alaçatı Ot Festivali’nde milyonlarca vatandaşı ağırladık. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ilıca’ya gelişini her yıl etkinliklerle kutladık. Çeşme Festivali’ni üçüncü kez yeniden düzenledik. Kıyıdan Kıyıya Film Festivali’yle sınırları ortadan kaldırdık. Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Festivali, Germiyan Festivali ve Dalyan Aşk Festivali’nde, Çeşme’nin zenginliklerini gözler gönüne serdik.

Göreve başladığımız günden bu yana kültür-sanat etkinliklerine ara vermeden devam ettik, vatandaşları ücretsiz tiyatro oyunlarıyla, konserlerle buluşturduk. Alaçatı Tiyatro Günleri’nde Türkiye’nin sevilen sanatçılarını, Genco Erkal’ı, Rutkay Aziz’i, Levent Üzümcü’yü, Mehmet Esen’i, Ali Poyrazoğlu’nu ağırladık. Avrupa ve Dünya Sörf Şampiyonası’na ev sahipliği yaptık. Her yıl, Uluslararası Balıkçılık Turnuvası düzenledik. Bu yıl dördüncü kez düzenlenen Surfcasting Turnuvası’nda, kıyı balıkçılığın usta isimleri Ilıca Plajı’nda bir araya geldi. 15 Eylül’de Alaçatı’nın ve 16 Eylül’de Çeşme’nin kurtuluşunu kutladık, birbirinden değerli sanatçıları ağırladık.

Kadınlara özel “Kadın Efeler” adlı zeybek kursları açtık. Farklı yaş gruplarından yüzlerce kadın bu kurslara katıldı, özel günlerde gösteriler düzenledi. Çeşme’nin doğa ve tarih turizmini ön plana çıkarmak amacıyla başlatılan etkinlikler kapsamında kadınlara özel yürüyüşler düzenledik. Her hafta gerçekleştirilen yürüyüşlerde kadınlar, ilçemizin tarihini ve kültürünü yakından tanıma şansı buldu.

Çeşme Belediyesi Çocuk ve Gençlik Korosu kurduk. Sürdürülebilir kültür-sanat etkinlikleri kapsamında “Çocuk Korosu”, “Gençlik Korosu”, “Türk Halk ve Türk Sanat Müziği Korosu”, halk dansları eğitimleri ve enstrüman hobi kursları aracılığıyla sanatseverleri ücretsiz eğitimlerle buluşturuyoruz. Bir ilke daha imza attık, Çeşmeli genç müzisyenlerden oluşan Çeşme Belediye Bandosu’nu kurduk. Batı ezgilerinin yanı sıra farklı ezgilere de hâkim olan bando, 13 kişiden oluşturuldu (zil, trampet, davul, iki alto, bir tenor saksafon, iki klarnet, üç trompet, bir bas ve bir şef).


Önerilen Haberler