• 30 Ekim 2023
Esenyurt Belediyesi, il dernekleriyle birlikte 2. Kardeş Kültürler Festivali’ni düzenledi.

Esenyurt Belediyesi’nin il dernekleriyle birlikte düzenlediği 2. Kardeş Kültürler Festivali’nde, Doğu Anadolu Bölgesi’nin yöresel ürünleri ve lezzetleri tanıtıldı. Göle Kadın Meclisi’nin açtığı stantta, pişiden kesme aşı çorbasına, feselliden bala kadar çeşitli lezzetler yer aldı, stant yoğun ilgi gördü. Elde ettikleri gelirle 86 öğrenciye burs verdiklerini ifade eden Göle Kadın Meclisi Başkan Yardımcısı Zilif Cengiz, “Göle Kadın Meclisi’ni yedi yıl önce, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kurduk. Kuruluş amacımız, ekonomik durumu iyi olmayan kız öğrencilere burs vermekti, 30 öğrenciyle başladığımız bu süreçte 86 öğrenciye ulaştık,” dedi.