"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Kadir Albayrak: “Modern kültür merkezleri açtık”

  • 30 Ekim 2023
Başkan Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin kültür-sanat hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Kültür-sanat etkinlikleri, kent yaşamına değer katar, vatandaşların güzel vakit geçirmesini sağlar ve kişisel gelişime katkıda bulunur. Cumhuriyet aydınlanmasının en önemli araçlarından birinin kültür-sanat olduğunun bilinciyle çok kapsamlı çalışmalar yaptık.

2019 yerel seçimlerinden sonra büyük ve modern kültür merkezlerini hizmete sunduk. Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi, Ergene Kültür Merkezi, Kapaklı Kültür Merkezi, Malkara Kültür Merkezi ve Saray Atatürk Kültür Merkezi, konserlere, tiyatro oyunlarına, sergilere, kurslara, sanat atölyelerine, konferanslara, seminerlere ev sahipliği yapıyor. Kentimizde hem geleneksel sanatları yaşatıyoruz hem de modern sanat etkinlikleri düzenliyoruz.

Eğlendirici olduğu kadar bilgilendirici, eğitici ve dönüştürücü bir sanat dalı olan tiyatroya önem veriyoruz. Kentimizin 11 ilçesini birbirinden güzel tiyatro oyunlarıyla buluşturduk. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nu kurduk. Şehir Tiyatrosu, yetkin ve başarılı kadrosuyla, sahnelediği oyunlarla tiyatroseverlerin beğenisini kazandı, festivallerde ve yarışmalarda ödüllere layık görüldü. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Bandosu ve Kent Orkestrası kurduk. Bando ve kent orkestrası, çeşitli organizasyonlarda sahne alıyor. Ulusal bayramlarda, festivallerde ve özel günlerde konserler düzenliyoruz.

TEMEK kursları aracılığıyla vatandaşların sanatsal yeteneklerini ve becerilerini geliştiriyoruz, görsel sanatlar, el sanatları ve plastik sanatlar alanında sergiler düzenliyoruz. Ülkemizin ünlü yazarlarını ve şairlerini vatandaşlarla buluşturuyoruz, Tekirdağ’ın yetiştirdiği yazarlar ve şairler için imza günü etkinlikleri düzenliyoruz. Yaz aylarında düzenlediğimiz “Ay Işığında Sinema Geceleri”, yoğun ilgi gördü. Önümüzdeki dönemde de kültür-sanat hizmetlerine ağırlık vereceğiz. Hedefimiz, kültür-sanat etkinlikleriyle anılan bir kent olmak.


Önerilen Haberler