"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Mehmet Siyam Kesimoğlu: “Trakya’nın kültür başkenti olduk”

  • 30 Ekim 2023
Başkan Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli Belediyesi’nin kültür-sanat hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Göreve başladığımız günden bu yana kentimizin kültür-sanat vizyonunu uluslararası düzeye çıkardık, Trakya’nın kültür başkenti olduk. İlk beş yıllık dönemde gerçekleştirdiğimiz sayısız organizasyonu, 2019 yılından itibaren yine hedeflerimiz arasına koyduk.

Tüm dünyayı etkileyen pandemi dönemi, kültür-sanat etkinliklerini de sekteye uğrattı. Birçok etkinliği çevrimiçi sürdürdük, dijital dünyaya entegre olduk. Pandemi döneminden sonra kaldığımız yerden devam etmek için çalışmalarımıza başladık. Kentimizde her toplumsal kesime hitap eden etkinlikler düzenlemenin gururunu yaşıyoruz. Kültür-sanat alanında birbirinden farklı etkinlikler düzenlemeye devam ediyoruz.

Sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte düzenlediğimiz etkinliklerden katkıda bulunduğumuz organizasyonlara, dünya çapındaki etkinliklerin eşzamanlı partnerliğine kadar kültür-sanat alanında gelişme kaydettik. Çocukların gelişimine önem veriyoruz. “Mutlu Bir Gelecek Kırklareli’nde Yeşerecek” sloganıyla düzenlediğimiz sanat atölyelerine bu yıl da devam ediyoruz. Bale, resim, drama, çocuk korosu ve gitar kurslarında eğitim alan çocuklar, yılsonu gösterileri hazırlıyor, ülke çapındaki yarışmalarda kentimizi temsil ediyor, konservatuvar sınavlarını kazanarak bizi mutlu ediyor.

Sabahattin Ali, Nazım Hikmet, Uğur Mumcu ve daha nice ölümsüz ismi, eserleriyle kentimizde anıyoruz. Konferanslar, söyleşiler ve müzik dinletileriyle onları yaşatıyoruz. Özel günlerde ve haftalarda bölge çapında ses getiren etkinliklere imza atıyoruz. Bu etkinlikler arasında belgesel gösterimleri, konserler, sergiler, çalıştaylar, fuarlar, paneller, halk buluşmaları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenlikleri, Dünya Caz Günü konserleri, kitap fuarları, antika mezatları, anne-baba eğitim seminerleri, imza günleri yer alıyor. Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali, Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri, kentimizin tescilli etkinlikleri. Her yıl, yazarları, karikatüristleri, bilim insanlarını, gazetecileri, müzisyenleri ve sanatçıları kentimizde ağırlıyoruz.

Önümüzdeki dönemde Balkan Filmleri Festivali, Uluslararası Roman Karnavalı düzenleyeceğiz, Kırklareli ürünleri tanıtım tırını hizmete sunacağız. Kültür-sanat etkinliklerini belediyemizin imkânlarıyla düzenliyoruz. Kırklareli halkı her şeyin en iyisini ve kalitelisini hak ediyor. Kentimizin adını Avrupa’da duyurmak için çalışmaya devam edeceğiz.


Önerilen Haberler